ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Η νέα ρωσική Στρατιά απλώθηκε στο ανατολικό μέτωπο – Συγκλονιστικές εικόνες

Καταστροφή σε μεγάλη αποθήκη αμερικανικών πυρομαχικών διασποράς (βίντεο) - Αντιστέκονται πεισματικά οι Ουκρανοί που πέρασαν πάλι στην άμυνα στα ανατολικά

Βίντεο: Η νέα ρωσική Στρατιά απλώθηκε στο ανατολικό μέτωπο – Συγκλονιστικές εικόνες

Εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από τις ρωσικές γραμμές δείχνουν εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης του ρωσικού Στρατού να έχουν παραταχθεί μερικά χιλιόμετρα ανατολικά της γραμμής του μετώπου με τους Ουκρανούς και να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για μαζική επίθεση.

Είναι μέρος της Στρατιάς των 100.000 ανδρών, 900 αρμάτων και 555 ρουκετοβόλων που οι Ουκρανοί είπαν ότι οι Ρώσοι παρέταξαν στα ανατολικά σύνορα.

Βασικός στόχος η ανακατάληψη όλων των περιοχών που έπεσαν στα χέρια των Ουκρανών στην επίθεση του φθινοπώρου (Λίμαν, Ιζίουμ, Κουπιάνσκ) αλλά κυρίως η πολιορκία και η αποκοπή του Χάρκοβου.

Θα είναι η τρίτη μάχη του Χάρκοβου για τους Ρώσους: Τον Μάρτιο του 2022 το ήλεγχαν χωρίς να το καταλάβουν ολοκληρωτικά, τον Ιούλιο το είχαν «σφίξει» και ήλεγχαν τα ανατολικά προάστια.

Τέλη Μαρτίου αποσύρθηκαν μετά το φιάσκο με την «συμφωνία της Κωνσταντινούπολης», όπου οι Ρώσοι απέσυραν τις δυνάμεις τους από Κίεβο και Χάρκοβο και μετά οι Ουκρανοί αρνήθηκαν να την υλοποιήσουν!

Την δεύτερη φορά, τον Ιούλιο το απείλησαν αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο κέντρο του όπως έγινε τον Μάρτιο.

Τώρα να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επίθεση.

Δείτε εικόνες:

Όλα αυτά ενώ η επίθεση στο Kupyank συνεχίζεται με σφοδρότητα: Πέντε οχυρές θέσεις στην περιοχή του Χάρκοβου (σε Masyutovka και Sinkovka της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας) έπεσαν και  τέσσερα ουκρανικά παρατητήρια έπεσαν.

Εξοντώθηκαν δύο διμοιρίες Ουκρανών και ένα ραντάρ αντιπυροβολιού AN/TPQ-50.

Πυρά αυτοκινούμενων πυροβόλων MSTA-S, και ρυμολκούμενων πυροβόλων έπληξαν τις θέσεις της 14ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και της εδαφικής άμυνας στην περιοχή του οικισμού. Rozovka, Stelmahovka, Sandy, Kotlyarovka.

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για ζεύξη του ποταμού Zherebets σε δύο σημεία: Αν συμβεί αυτό τότε πολύ δύσκολα οι Ουκρανοί θα κρατήσουν το Κουπιάνσκ.

Οι Ουκρανοί, οι οποίοι και πάλι μάχονται με πείσμα και αποφασιστικότητα, πάντως…

Παράλληλα σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Στο πλαίσιο της αποτυχίας των σχεδίων κινητοποίησης και απόκρυψης των μεγάλων απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, το Κίεβο έχει εντείνει τη στρατολόγηση μισθοφόρων από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για την Αργεντινή και τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, καθώς και τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους Αμερικανούς

Το έργο εκτελείται μέσω ουκρανικών ξένων ιδρυμάτων με τη βοήθεια δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, κυρίως της CIA και ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών που ελέγχονται από αυτήν.

Από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 κράτη έχουν φθάσει επίσημα στη χώρα για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό του Κιέβου».

Στο μεταξύ ρωσικό drone Geran-2 στην περιοχή Zhytomyr κτύπησε αποθήκη με αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποτελέσματα τα βλέπετε:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.