Βίντεο: «Κόλαση» στο Μπακχμουτ – Οι Ρώσοι κατέκαψαν το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο με ΤΟS-1A

Εντολή από την Μόσχα το Μπάκχμουτ να είναι «καθαρό» μέχρι τις 9 Μαΐου

Βίντεο: «Κόλαση» στο Μπακχμουτ – Οι Ρώσοι κατέκαψαν το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο με ΤΟS-1A

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από ρωσικά κανάλια στο Telegram δείχνει το ρωσικό Πυροβολικό κατά την διάρκεια της σημερινής νύχτας να «εξαερώνει» τα δύο οικοδομικά τετράγωνα του Μπάκχμουτ που ακόμα ελέγχουν οι Ουκρανοί (γύρω στο 4% της πόλης) με θερμοβαρικές ρουκέτες ΤΟS-1A και εμπρηστικά βλήματα, δημιουργώντας μία πραγματική «κόλαση».

Οι Ρώσοι θέλουν να ολοκληρώσουν την κατάληψη του Μπάκχμουτ πριν τις 9 Μαΐου καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του το Κίεβο αλλά και να αποσυρθεί η Wagner από την πρώτη γραμμή.

Για το λόγο αυτό εγκαταλείπουν τις αιματηρές οδικές συγκρούσεις και προχωρούν σε ολοκληρωτική ισοπέδωση των κτιρίων στα οποία ακόμα κρύβονται μέσα τους Ουκρανοί στρατιώτες.

Όπως φαίνεται από το βίντεο τα κτίρια που καίγονται είναι το συγκρότημα των πολυορόφων εργατικών κατοικιών που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί ως το τελευταίο τους προπύργιο στην πόλη.

Δεύτερο χαρακτηριστικό βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε υπόγειο κτιρίου που κυριολεκτικά φλέγεται μετά την ρίψη TOS-1A.

H εντολή από την Μόσχα είναι σαφής. Το Μπάκχμουτ-Αρτέμοφσκ θα είναι «καθαρό» μέχρι τις 9 Μαΐου με κάθε τρόπο και μέσον ώστε να έχει ετοιμαστεί η «παγίδα» που στήνει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες που θα ξεκινήσουν την ουκρανική αντεπίθεση.

Οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες αναμένεται να επιτεθούν στην γραμμή Χερσώνα-Ζαπορίζια και μέρος τους αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στο Μπάκχμουτ, όχι για συμβολικούς λόγους, αλλά για στρατηγικούς.

Η πόλη αποτελεί τον «αρμό» ολόκληρου του μετώπου του Ντόνμπας.

Υπάρχουν ήδη αναφορές από αμερικανικούς λογαριασμούς στο Twitter, ότι το Μπάκχμουτ καταλήφθηκε από τους Ρώσους σε ποσοστό 100%. Τα αποτελέσματα του βραδινού βομβαρδισμού θα φανούν σήμερα.

Ρωσικοί λογαριασμοί πάντως αναφέρουν πως έχει απομείνει ένα 2% της πόλης υπό ουκρανικό έλεγχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.