ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανικής κατασκευής drone έκαναν την εμφάνισή τους στην Ουκρανία (βίντεο)

Κοντά στον εναέριο χώρο του Μπελγκορόντ εμφανίστηκαν τα αεριωθούμενα drone

Βρετανικής κατασκευής drone έκαναν την εμφάνισή τους στην Ουκρανία (βίντεο)

Πάνω από τον ευρύτερο εναέριο χώρο του Μπέλγκοροντ εμφανίστηκαν να επιχειρούν βρετανικής κατασκευής drone, τύπου Meggitt BTT 3 Banshee. 

Όπως διαφαίνεται από το οπτικό υλικό, είναι μάλιστα βαμμένα σε μαύρη ματ απόχρωση χαμηλής νυχτερινής παρατηρησιμότητας.

Το BTT3 Banshee, είναι ένα βρετανικό drone – στόχος που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1980 για εκπαίδευση συστημάτων αεράμυνας εκ μέρους του βρετανικού Ναυτικού.

Τον Μάιο του 2023, το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να προμήθευσε στην Ουκρανία Banshees που είχαν τροποποιηθεί ως drones καμικάζι.

Τα υπολείμματα ενός Banshee ανακαλύφθηκαν, εξοπλισμένα με κεφαλή 7 κιλών, από Ρώσους στρατιώτες στο Ντόνετσκ τον Φεβρουάριο του 2024.

Το αεριωθούμενο drone, στην επιθετική του μετασκευή, έχει εκρηκτική κεφαλή 7 κιλών και βεληνεκές 100 χιλιομέτρων.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.