ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανός ΥΠΑΜ: «Θα πάρουμε 1500 ανθρώπους από την Καμπούλ» – Οι υπόλοιποι θα καταλήξουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα…

Βρετανός ΥΠΑΜ: «Θα πάρουμε 1500 ανθρώπους από την Καμπούλ» – Οι υπόλοιποι θα καταλήξουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα…

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας σε ένα αξιολύπητο λογίδριο για την «κηδεία» του Αφγανιστάν, περιέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην «μήτρα» της σύγχρονης ισλαμικής τρομοκρατίας με την κατάρρευση του μετώπου και την επαναφορά των Ταλιμπάν στην εξουσία μετά από είκοσι χρόνια, αλλά και την δημιουργία ενός τεράστιου μεταναστευτικού ρεύματος εκατομμυρίων φυγάδων που απειλούν πλέον ευθέως την Ελλάδα, ως πρώτο σταθμό της ΕΕ από τα ανατολικά σύνορά της.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Χθες και προχθές απομακρύναμε 370 Βρετανούς εργαζόμενους και πολίτες. Μια ομάδα 782 Αφγανών θα απομακρυνθεί από τη χώρα μέσα στις επόμενες 24 έως 36 ώρες.

Αλλά αναγκαστικά θα μείνουν αρκετοί άνθρωποι πίσω και δεν μπορέσουν να διαφύγουν»

Πόσοι θα πάνε στην Βρετανία; «Στοχεύουμε στην εκκένωση 1.200-1.500 πολιτών από την Καμπούλ με βάση τη χωρητικότητα των αεροσκαφών μας και θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς» συμπλήρωσε ο Ουάλας.

Και οι υπόλοιποι… Ελλάδα!

Ερωτηθείς πως αισθάνεται βλέποντας τη σημαία των Ταλιμπάν να κυματίζει στο πρώην κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στην Καμπούλ, ο Μ. Ουάλας δήλωσε:

«Συμβολικά, κανένας μας δεν το ήθελε αυτό».

Δεν πειράζει! Με τόσους Αφγανούς που θα έρθουν στην Ελλάδα, σιγά-σιγά θα κυματίζει στην Ελλάδα η πρώην αφγανική σημαία…

Aλλωστε χθες ο ίδιος ο επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς και «εν αναμονή πρωθυπουργός» κατά ορισμένους, κάλεσε και επίσημα τους Αφγανούς να έρθουν στην Ελλάδα!

https://twitter.com/Beltrew/status/1427224070777679876

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.