ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τραγωδία στον ηλεκτρικό του Αγίου Νικολάου: Νεκρός και τραυματίες μετά την σύγκρουση βαγονιών (φώτο)

Πήδηξαν επιβαίνοντες για να σωθούν

Τραγωδία στον ηλεκτρικό του Αγίου Νικολάου: Νεκρός και τραυματίες μετά την σύγκρουση βαγονιών (φώτο)

(Ανανέωση 9:55) Σοβαρό ατύχημα, από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, έλαβε χώρα τα ξημερώματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Άγιο Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα εταιρείας που καθάριζε τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου συγκρούστηκε με συρμό.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν 3 άτομα, τα οποία παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τα μετέφερε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο ένας από τους τραυματίες, ένας εργοδηγός, τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα έγινε στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο όταν ένα μηχάνημα έργο καθαρισμού των γραμμών, στο οποίο επέβαιναν επτά εργάτες, πιθανότατα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του και αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει.

Ο Σπύρος Ρεβύθης, εκπρόσωπος εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, εξήγησε πως έσπασαν τα φρένα, ο συρμός ανέπτυξε ταχύτητα έως και 50 χιλιομέτρων και οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν.

Επεσήμανε πως πρόκειται για ένα εργολαβικό μηχάνημα και έκρινε πως εάν δεν σταματούσε εκεί που σταμάτησε θα έφτανε μέχρι το Φάληρο και θα είχαμε πολλαπλάσια προβλήματα, αφού θα είχε αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Όσον αφορά στους επιβαίνοντες, είπε ότι οι τρεις πήδηξαν νωρίς, αλλά οι άλλοι δύο – μεταξύ αυτών και ο οδηγός – το έκαναν την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Ομόνοιας και Κηφισιάς και κρίνεται ότι θα χρειαστεί ώρα για την ολοκλήρωση της έρευνας και την απομάκρυνση του μηχανήματος και του συρμού από τις γραμμές.

«Θα έφθανε Φάληρο αν δεν γινόταν η σύγκρουση»

Ο κ. Σπύρος Ρεβύθης, εκπρόσωπος εργαζομένων της ΣΤ.ΑΣΥ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σημείωσε πως εάν η πορεία του μηχανήματος δεν είχε σταματήσει, αυτό θα έφτανε μέχρι και το Φάληρο.

«Θα έφθανε Φάληρο αν δεν γινόταν η σύγκρουση» είπε, χαρακτηριστικά, και εξήγησε πως είχε αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων, που θα ήταν πολλαπλάσια εάν έφτανε μέχρι αυτό το σημείο.

Εάν δεν σταματούσε, θα υπήρχε μετώπικη σύγκρουση, εξήγησε.

Σημείωσε πως τα φρένα έσπασαν κατά τις διαδικασίες συντήρησης και διερωτήθηκε «γιατί δεν λειτούργησαν τα εφεδρικά του συστήματα. Υπήρχαν;»

Τόνισε πως είναι «ευθύνη της αναδόχου εταιρείας» και εξέφρασε τη θλίψη του για τη ζωή του συναδέλφου του που χάθηκε αλλά και για τον τραυματισμό των άλλων δύο.

«Ανακαλύψαμε πολύ δυσάρεστα πως αντιμετώπισαν πρόβλημα τα φρένα και δεν διαθέτει εφεδρικό το μηχάνημα» και εξήγησε πως «όποιος συρμός μπαίνει στις γραμμές, πρέπει να έχει, ακόμα και οι πιο παλιοί συρμοί έχουν».

Ο κ. Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. -με τη σειρά του- διευκρίνισε πως το μηχάνημα διέθετε εφεδρικό σύστημα αλλά αυτό δεν λειτούργησε και το γιατί θα φανεί από την έρευνα.

«Ας αφήσουμε στις ανακριτικές Αρχές να δείξει τα αίτια» είπε και σημείωσε πως η διοίκηση βοηθά την οικογένεια του θανόντα και συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνα.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Σημειώνεται πως λόγω του δυστυχήματος υπάρχουν αλλαγές στην κυκλοφορία των συρμών.

Αυτή την ώρα, η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 γίνεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά.

Οι επιβάτες μπορούν εξυπηρετηθούν στο τμήμα Α. Πατήσια – Ομόνοια και αντίστροφα από τις λεωφορειακές γραμμές Α8 και Χ7 (έκτακτη), καθώς και από τις γραμμές τρόλεϊ 3,5 και 7.

Η επιβίβαση στις παραπάνω γραμμές γίνεται στη στάση «Αλυσίδα», έξω από τον σταθμό της Γραμμής 1 «Άνω Πατήσια». Στην οδό Αχαρνών η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται από τη λεωφορειακή γραμμή Β9 και τη γραμμή τρόλεϊ 6.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Τα συλλυπητήριά της για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις γραμμές του ΗΣΑΠ εκφράζει η ΣΤΑΣΥ.

Σε ανακοίνωση για το θανατηφόρο συμβάν, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει αρχικά ότι «η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, η ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ γνωστοποιεί ότι ξεκινά έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, την οποία θα διενεργήσουν από κοινού η ΣΤΑΣΥ με τις αρμόδιες Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.