ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΑΠΘ: Νέα κατάληψη πίσω από κτίριο του Χημικού – Λίγες μέρες μετά την εκκένωση της 34ετούς κατάληψης

Μετά το «Στέκι στο Βιολογικό» νέα κατάληψη

ΑΠΘ: Νέα κατάληψη πίσω από κτίριο του Χημικού – Λίγες μέρες μετά την εκκένωση της 34ετούς κατάληψης

Σε νέα κατάληψη χώρου εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ προχώρησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, περίπου στις 14:00 έγινε κατάληψη του χώρου πίσω από το κτίριο του Χημικού, λίγα μέτρα πιο δίπλα από το «Στέκι στο Βιολογικό», για το οποίο παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση της 34ετούς κατάληψης.

Στο σημείο βρίσκονταν χθες περίπου 30 άτομα καλώντας σε στήριξη με δημοσιεύματα σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και στο facebook. «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα καταληψίες. Καμία επίθεση από το κράτος και τους μηχανισμούς του δεν μπορεί να εκκενώσει τα όνειρα μας. Αυταπάτες τέλος, επαναφορά στην πραγματικότητα. Είμαστε εδώ και θα μας βρίσκετε πάντα απέναντί σας», ανέφεραν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιχείρηση της εκκένωσης στο Βιολογικό, προκλήθηκαν κινητοποιήσεις και αντιδράσεις από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αποκορύφωμα απειλές για τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφισοκολλήθηκαν κηδειόχαρτα κατά του Πρύτανη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του». «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.