ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης «CYPRUS 2011» ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης «CYPRUS 2011» ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης CYPRUS 2011 στο πλαίσιο της οποίας η ΔΕΗ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετέφερε το καλοκαίρι του 2011 στην Κύπρο γεννήτριες για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, ύστερα από τις εκρήξεις στον Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Βασιλικού, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Με αυτή την αφορμή οι δύο φορείς (ΔΕΗ και Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) διοργάνωσαν κοινή εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στο πλαίσιο της οποίας οι Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αντάλλαξαν τιμητικές πλακέτες για τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση CYPRUS 2011, υπενθυμίζεται ότι, η ΔΕΗ διέθεσε φορητά Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (γεννήτριες) συνολικής ισχύος 70 ΜW, τα οποία μετέφερε, σε 170 containers, από την Ελλάδα και εγκατέστησε στην Κύπρο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστρεπτικές συνέπειες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 11.7.2011 στον Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής Βασιλικού, που καλύπτει το 60% των ενεργειακών αναγκών της Κύπρου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκε άμεσα και ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας που ενεργοποίησε (15.7.2011) τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, με αίτημα για πρώτη φορά την παροχή βοήθειας για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών κράτους μέλους. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την ΔΕΗ οργάνωσαν τη μεταφορά των μεγάλης ισχύος γεννητριών και παράλληλα ενεργοποίησε το Χρηματοδοτικό Μέσο Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 470.000 ευρώ για την κάλυψη του 50% του συνολικού μεταφορικού κόστους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί από την ΕΕ σε μια και μόνο επιχείρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση συνεπειών φυσικών καταστροφών από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ενώ παγκοσμίως πρόκειται για τη μοναδική επιτυχή μεταφορά ενέργειας» υπογράμμισε ο κ. Αρθούρος Ζερβός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.

Αυτή η «μεγάλη πρόκληση», τόνισε ο κ. Ζερβός, αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία από τα στελέχη της ΔΕΗ, λόγω των πολύ μεγάλων εμπειριών που έχουν στην επίλυση δύσκολων πολυσύνθετων τεχνικών προβλημάτων, σε μια χώρα που έχει το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, το καλοκαίρι του 2011, για την υλοποίηση, από μία και μόνον χώρα, της -επιχειρησιακά και τεχνικά- μεγαλύτερης επιχείρησης στην ιστορία του, αποτελεί πλέον, σημείο αναφοράς για την Πολιτική Προστασία» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «ρόλος της Πολιτείας, όπως και των κοινωφελών επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημόσιων, είναι να συνεργαζόμαστε προς όφελος του δημοσίου και ασφαλώς του εθνικού συμφέροντος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.