ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταδικάστηκε ο 21χρονος για το βιασμό της 78χρονης στη Κρήτη

Καταδικάστηκε ο 21χρονος για το βιασμό της 78χρονης στη Κρήτη

Έντονη ήταν η αντίδραση των συγγενών της ηλικιωμένης μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρους του 21χρονου για βιασμό και ληστρική εκβίαση σε βάρος της 78χρονης γυναίκας.Οι συγγενείς την ηλικιωμένης γυναίκας στράφηκαν εναντίον του 21χρονου αλλά και του δικηγόρου του καθώς πιστεύουν πως η απόφαση δε τους δικαιώνει. Οι συγγενείς παρέμειναν στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης προκειμένου να απομακρυνθεί ο ένοχος.

Στον νεαρό επιβλήθηκε ομόφωνα από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου ποινή 7 ετών καθώς με πλειοψηφία με 6 υπέρ και 1 κατά κρίθηκε ένοχος  και για τις δυο κατηγορίες.Ωστόσο η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 21χρονος θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στον δράστη επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ την οποία πρέπει να καταβάλει μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Στον νεαρό απαγορεύτηκε ακόμα  να μεταβαίνει στο Πετροκεφάλι και να συναναστρέφεται τους οικείους του θύματος ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του. Επίσης, απαγορεύεται να φύγει από την χώρα και οφείλει να παρακολουθεί μία φορά το μήνα πρόγραμμα ψυχικής υγείας για το οποίο θα συντάσσεται έκθεση για την εξέλιξη του.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή του, αποδείχτηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του νεαρού για όσα φέρεται να έχει κάνει σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας ενώ δεν αποδείχτηκε κανένας ισχυρισμός του.«Δεν έχω κάνει έγκλημα. Αν έκανα λάθος ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία του ο 21χρονος που κατηγορείται για την τραγική αυτή υπόθεση.Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει ηθική ευθύνη για όσα συνέβησαν και ότι όλα τα έκανε για τα χρήματα που του έδινε η ηλικιωμένη για να συνευρίσκονται και ότι αυτό δεν ήταν σωστό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι εκείνη προκάλεσε και ζήτησε να συμβούν όσα έγιναν.

Υποστήριξε ότι συνευρέθηκαν πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2011. Στη συνέχεια έφυγε φαντάρος και όταν επέστρεψε συναντήθηκαν άλλες δυο φορές. Την τελευταία φορά – όπως υποστήριξε – τον προσκάλεσε λέγοντάς του θα σε περιμένω ότι ώρα και να είναι και θα έχω ανοιχτό το παράθυρο. Ο ίδιος όπως είπε πήγε στις 2.30 τα ξημερώματα και της είπε ότι έχει σοβαρή σχέση και ότι θέλει να σταματήσουν τις συνευρέσεις. Η ίδια το αποδέχτηκε και του ζήτησε να συνευρεθούν μια τελευταία φορά και του έδωσε χρήματα ζητώντας του να συμβούν κι άλλα μεταξύ τους. Ο ίδιος θύμωσε πέταξε τα χρήματα και έφυγε ενώ όπως ισχυρίστηκε η ίδια του είπε ότι θα το πληρώσει. Την επομένη όπως είπε αστυνομικοί τον βρήκαν και του ζήτησαν γενετικό υλικό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ηλικιωμένη ήθελε να τον εκδικηθεί και να τον εκφοβίσει για να γυρίσει πίσω. Ο 21χρονος έκλαιγε συνέχεια απολογούμενος ενώ όταν ερωτήθηκε γιατί όλα αυτά δεν τα είπε στην ανάκριση ανέφερε ότι ντρεπόταν και δεν ανέφερε τίποτα.Στο δικαστήριο κατέθεσε και η κλινική ψυχολόγος κ. Βαλαβάνη που ανέφερε ότι όσα είπε ο 21χρονος όντως συνέβησαν. Η ίδια ανέφερε επίσης ότι όταν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη δεν θεωρείται σεξ ενώ υποστήριξε ότι σίγουρα υπάρχει ψυχική διαταραχή στον 21χρονο καθώς όλα αυτά που έγιναν δεν είναι φυσιολογικά.

Η εισαγγελέας έδρας ήταν ιδιαίτερα επικριτική με την ψυχολόγο τονίζοντας ότι δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένα όσα είπε ο νεαρός χωρίς να έχει εικόνα της παθούσας.

Οι πρώτες καταθέσεις συνοδεύτηκαν από εντάσεις και λιποθυμίες από την πλευρά των συγγενών της άτυχης γυναίκας με αποτέλεσμα η έδρα να διακόψει τη διαδικασία. Η ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της εξέτασης της γειτόνισσας τους θύματος από τον συνήγορο του κατηγορουμένου με τις ερωτήσεις που της απεύθυνε να προκαλούν οργή στου συγγενείς της.

Από την πρώτη στιγμή ο νεαρός από τον Μακρύ Γιαλό που κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενος για τις βαρύτατες αυτές πράξεις του βιασμού και της ληστείας έδειχνε ιδιαίτερα αναστατωμένος.Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατέθεσαν τα δυο παιδιά της άτυχης γυναίκας καθώς και η νύφη της. Όπως ανέφερε η τελευταία το μοιραίο ξημέρωμα βρήκαν την ηλικιωμένη σε πολύ άσχημη κατάσταση ενώ πέρασαν ώρες μέχρι να τους πει τι είχε συμβεί περιγράφοντας στη συνέχεια ότι ο 21χρονος μπήκε στο σπίτι της με φακό και την υποχρέωσε να του δώσει 5 ευρώ και να δεχτεί τις ασελγείς πράξεις του. Η ίδια ανέφερε πως αυτή η περιπέτεια ήταν το τέλος για την 78χρονη που έφυγε από τη ζωή 3 μήνες αργότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.