ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς οι ΜΚΟ «δασκαλεύουν» τους αλλοδαπούς να παίζουν «θέατρο» στις αρχές

Βίντεο-ντοκουμέντο: Πώς οι ΜΚΟ «δασκαλεύουν» τους αλλοδαπούς να παίζουν «θέατρο» στις αρχές

Η παράνομη μετανάστευση είναι πάνω απ’όλα μια κερδοφόρα επιχείρηση από την οποία χιλιάδες επιτήδειοι αποκομίζουν τεράστια κέρδη, ειδικά ο ρόλος πολλών ΜΚΟ είναι ιδιαίτερα σκοτεινός όπως έδειξε άλλωστε και η εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ του μεγάλου δικτύου παράνομης διακίνησης μεταναστών από την ΜΚΟ ERCI στη Λέσβο η οποία δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015, έμελλε να αποτελέσει την αρχή για ένα μεγάλο κύμα αποκαλύψεων.

Η ERCI όμως δεν ήταν η μόνη ΜΚΟ που κέρδιζε από το εμπόριο ανθρώπων.

Μια άλλη ΜΚΟ «βοήθησε» 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη και αποκαλύπτεται πως «εκπαίδευε» όσους ζητούσαν άσυλο να προσποιούνται πως διώκονται στον τόπο καταγωγής τους και υποφέρουν από ψυχικά τραύματα.

Ο Άριελ Ρίκερ, εκτελεστικός διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Advocates Abroad που παρέχει νομικές συμβουλές στους μετανάστες, καταγράφηκε να ομιλεί περί του τρόπου παραπλάνησης των αρχών.

Τη σχετική συνομιλία δημοσιοποίησε η Καναδή ακτιβίστρια Λορίν Σάουθερν. Στην ιστοσελίδα της η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι βοήθησε έως και 15.000 μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και άλλους 2.500 να περάσουν σε άλλες χώρες.

Στην καταγεγραμμένη συνομιλία ο Ρίκερ περιγράφει πως η ΜΚΟ εκπαιδεύει τους μετανάστες στην υποκριτική, κυριολεκτικά, ώστε να ξεγελούν τους αρμόδιους. «Τους είπα, χρειάζεται υποκριτική, χρειάζεται ηθοποιία για να περάσουν, πρέπει να παίξουν όπως στο θέατρο».

Ο ίδιος ακούγεται να αποκαλεί τους αρμόδιους του EASO (European Asylum Support Office) που ελέγχουν τους μετανάστες «γαμ….ε τους ηλίθιους» και περιγράφει τον τρόπο «παιξίματος» των μεταναστών ώστε να ξεπερνούν τους ελέγχους.

Η ΜΚΟ συστάθηκε το 2016 και βοήθησε στο πέρασμα μεταναστών στην καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα.

Να θυμίσουμε λίγα πράγματα από τις δρααστηριότητες της ERCI η οποία και εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές Αρχές.

Να θυμήσουμε ότι η ERCI δρώντας ως κράτος εν κράτει στη Λέσβο και όπως αποκάλυψε η ίδια η ΕΛΑΣ, τα μέλη της συμμετείχαν σε κλειστές -κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις αναχωρήσεις από τα τουρκικά παράλια των παράνομων μεταναστών.

Παράλληλα ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασυρματικών επικοινωνιών από τη Frontex και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων, όπως διόπτρες.

Οι αφίξεις των παράνομον μεταναστών από την Τουρκία είναι συνεχείς, καθημερινές, έχοντας την πλήρη υποστήριξη του συστήματος και παρά το γεγονός της αποκάλυψης τηα παράνομης δράσης της, δεκάδες άλλες ΜΚΟ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς κανένα έλεγχο.

Όπως είχε αναφέρει δημοσιογράφος του CNN: «Όταν το κράτος δρα ως ΜΚΟ, τότε οι ΜΚΟ δρουν ως κράτος» και κάτι τέτοιο έγινε στην περίπτωση της ERCI.

Η μεγάλη ζημιά βέβαια για τον τόπο είναι η δημογραφική αλλά και θρησκευτική αλλοίωση, με κυριολεκτικά εκατομμύρια αλλοδαπών να έχουν συρρεύσει στη χώρα από τις αρχές του 2000 και χωρίς αυτό το φαινόμενο να παρουσιάζει την παραμικρή τάση αποκλιμάκωσης.

Οι μεταφορές αλλοδαπών συνεχίζονται καθημερινά, οι απελάσεις είναι μηδενικές και ουδείς δείχνει να ενοχλείται ή να εξοργίζεται με αυτή τη κατάσταση πλην ελαχίστων.

Αυτό τι σημαίνει σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για την ΜΚΟ Advocates Abroad.

Ότι η ERCI δεν ήταν η μόνη ΜΚΟ υπάρχουν και πολλές άλλες που κερδίζουν από την παράνομη μετανάστευση και έτσι γίνεται κατανοητό πως σε κάθε κοινωνία σε κάθε αναπτυγμένο κράτος έχουν εμφανιστεί «προοδευτικές» ομάδες που προπαγανδίζουν και δρουν καθημερινά εναντίον παραδόσεων και εθνικών ιδεωδών ώστε να αποδέχονται οι αυτόχθονες τα εκατομμύρια αλλοδαπών που θα κατακλύσουν την χώρα τους.

Είπαμε τα λεφτά είναι πάρα πολλά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Lauren_Southern/status/1062030780422008833

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.