ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Έφοδος χιλιάδων Αφγανών στην πόλη της Μυτιλήνης: Σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία – Σε επιφυλακή ο Στρατός (upd)

Έφοδος χιλιάδων Αφγανών στην πόλη της Μυτιλήνης: Σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία – Σε επιφυλακή ο Στρατός (upd)

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες Αφγανοί παράνομοι μετανάστες ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Μόριας και πραγματοποιούν έφοδο αυτή την στιγμή στην πόλη της Μυτιλήνης και συγκρούονται ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί η 98η ΑΔΤΕ (Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) «διά παν ενδεχόμενο».

Μέσω της κινητοποίησης ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου για να μπορούν να μείνουν εδώ… μόνιμα.

Διμοιρίες ΜΑΤ έχουν εμποδίσει την πορεία ενώ ήδη έγινε προσπάθεια της Αστυνομίας να ανακόψει τις φάλαγγες των αλλοδαπών από το να εισβάλλουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, αλλά οι αλλοδαποί επιτίθενται από τρεις κατευθύνσεις και ξεφεύγουν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο.

Ελικόπτερο του Στρατού πετά πάνω από το νησί και ενημερώνει για τις κινήσεις των αλλοδαπών, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο αφού κατάφεραν να πλησιάσουν την περίμετρο της πόλης περνώντας από αφύλακτες διαβάσεις.

Ομως, ήδη οι εισβολείς που ξέφυγαν από τον κλοιό της Αστυνομίας έφτασαν στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ έφτασαν στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Η αστυνομία στέλνει τους οδηγούς από τη βόρεια παράκαμψη, καθώς έχει σταματήσει η κυκλοφορία.

Λίγο μετά τις 11.30, διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε χωράφια πλησίον της ΔΕΗ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων, ενώ περιμετρικά της πόλης έχουν ανάψει μεγάλες εστίες φωτιάς,

Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ έχει κυκλωθεί από 500 διαδηλωτές, οι οποίοι μπορούν να βυθίσουν το νησί στο σκοτάδι αν το αποφασίσουν, ενώ άλλοι 1.500 έχουν μπλοκαριστεί από διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από παλαιοπωλείο.

Δείτε φωτό

Στην Μόρια στοιβάζονται περισσότεροι από 20.000 παράνομοι αλλοδαποί.

https://twitter.com/stavroforos_/status/1224328445502640129

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.