ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Απόβαση Στρατού & 14 διμοιριών ΜΑΤ μέσα στη νύχτα σε Λέσβο & Χίο για την κατασκευή των «δομών φιλοξενίας» (upd)

Απόβαση Στρατού & 14 διμοιριών ΜΑΤ μέσα στη νύχτα σε Λέσβο & Χίο για την κατασκευή των «δομών φιλοξενίας» (upd)

Μέσα στη νύχτα ξεκινά η απόβαση μεγάλων δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού (βασικά από το Μηχανικό και το Τεχνική) και 14 διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων των οποίων οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή νέων «δομών φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Δήμος έκλεισε με απορριματοφόρα την είσοδο προκειμένου να αποτραπεί η αποβίβαση των ΜΑΤ και του ειδικού οχήματος ρίψης νερού από το πλοίο «Πήγασος» το οποίο έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας με κατεύθυνση Χίο και Λέσβο.

Ενα αποβατικό πλοίο του ΠΝ, επίσης είναι σε ετοιμότητα να μεταφέρει επιπλέον δυνάμεις στα νησιά.

Στο πλοίο «Πήγασος» το οποίο να σημειωθεί πλέει με το σύστημα εντοπισμού θέσης AIS κλειστό, δηλώθηκε με βλάβη και έτσι δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο για Λήμνο.

Ακολούθως και με κάθε μυστικότητα ναυλώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επιβιβάσθηκαν σε αυτό 14 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών

Αναμένεται να προσεγγίσουν τα λιμάνια τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο, μέσα στη νύχτα

Άλλες αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν στη Λέσβο την Τετάρτη, πιθανά μέσω Καβάλας.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλλει δια της βίας την κατασκευή των νέων δομών, αλλά αυτό μόνο εύκολο θα είναι και θα προκαλέσει κλίμα διχασμού του κέντρου της χώρας με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν επ’ουδενί τις νέες κατασκευές.

Ενα κυβερνητικό σχέδιο διπλασιασμού των κονδυλίων που θα δίνονταν στα νησιά εν είδει «αποζημίωσης» και θα έφτανε σχεδόν τα 50 εκατ. ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί, καθώς η ΕΕ όχι απλώς δεν αύξησε αλλά μείωσε τα κονδύλια για το μεταναστευτικό.

Με τα πλοία μεταφέρεται μεγάλος αριθμός από χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά και βαρέως τύπου γερανοφόρο όχημα, του Ελληνικού Στρατού.

Στα στελέχη του Μηχανικού και του Τεχνικού έχει δοθεί ανοιχτό φύλλο πορείας, για να μείνουν όσο χρειαστεί στα νησιά και να κατασκευάσουν τις νέες «δομές φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «BLUE STAR NAXOS», με προορισμό τα Μεστά της Χίου.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται εν πλω, ενώ λύθηκε το μυστήριο της τροποποίησης του αυριανού δρομολογίου του Blue Star Naxos για Σύρο, Τήνο Μύκονο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.