Νέα επεισόδια στις Καστανιές: Οι Τούρκοι επιτίθενται με δακρυγόνα στα ΜΑΤ – Ξεσηκωμός αλλοδαπών και στην Μόρια (βίντεο)

Νέα επεισόδια στις Καστανιές: Οι Τούρκοι επιτίθενται με δακρυγόνα στα ΜΑΤ – Ξεσηκωμός αλλοδαπών και στην Μόρια (βίντεο)

Νέα επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά που έπεσαν από την τουρκική πλευρά σημειώθηκαν λίγο πριν τις 10.00 στις Καστανιές του Έβρου.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και δακρυγόνων από την άλλη πλευρά, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα έγινε γρήγορα αποπνικτική με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Ταυτόχρονα ξεκίνησαν επεισόδια και στην Μόρια της Λέσβου δημουργώντας την εντύπωση συνονισμένων ενεργειών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=S0QWqR6auvo&feature=emb_title

Από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου. Συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 08.00 έδεσε το πλοίο Superfast XI στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Έβρου για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Το πλοίο της εταιρείας Superfast, που απέπλευσε από την Πάτρα και θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, έχει ναυπηγηθεί το 2002, είναι μήκους 200 μέτρων, διαθέτει 198 καμπίνες και είναι χωρητικότητας 1.800 επιβατών.

Η περιοχή στις Καστανιές παραμένει υπό πολιορκία με τα επεισόδια να είναι συνεχή.

Χθες, εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες, που έχουν κατασκηνώσει στις Καστανιές, επιτίθονταν κατά διαστήματα εκσφενδονίζοντας πέτρες, ξύλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρεθεί μπροστά τους, εναντίον των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούσαν να αμυνθούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σε εξέλιξη τα νέα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου. Ομάδα αλλοδαπών βγήκε από το ΚΥΤ και προσπάθησε να κατέβει στο λιμάνι. Αστυνομικοί τους έκοψαν το δρόμο και τότε ξεκίνησαν επεισόδια με πετροπόλεμο.

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι με πάνω από 22.000 παράνομοι μετανάστες να είναι σε εγρήγορση μετά από τα τελευταία επεισόδια στην Μυτιλήνη μεταξύ κατοίκων της Λέσβου με μετανάστες και μέλη ΜΚΟ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=LIvJ_IVURKU&feature=emb_title

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι παράνομες μεταναστευτικές ροές από τα απέναντι Μικρασιατικά τουρκικά παράλια προς τη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σήμερα Καθαρή Δευτέρα.

Στη Λέσβο από τα χαράματα ως και τις 10.00 το πρωί βγήκαν πέντε βάρκες στις ακτές της Βόρειας και της Ανατολικής Λέσβου με περίπου 200 συνολικά επιβαίνοντες.

Στη Χίο βγήκαν δυο βάρκες με περίπου 70 άτομα. Ενώ στη Σάμο άλλες δυο βάρκες με περίπου 50 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1ης Μαρτίου, έως σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου, δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σημειώθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου με την περισυλλογή 89 ατόμων, τρία στη Χίο με τη διάσωση 43 παράνομων μεταναστών και ένα περιστατικό στο Φαρμοκήνησι με τη διάσωση 32 ατόμων.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 813 παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε 20 περιστατικά που σημειώθηκαν σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα 9 περιστατικά σημειώθηκαν στη Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν 423 παράνομοι μετανάστες, 6 στη Χίο όπου αποβιβάστηκαν 252 άτομα, 2 στη Σάμο με 85 άτομα, 1 στο Φαρμοκονήσι με 36 άτομα και 2 στη Μεγίστη όπου αποβιβάστηκαν 17 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.