ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέσβος: Μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων για συμπαράσταση στον 55χρονο που πυροβόλησε κατά «αιτούντων»

Λέσβος: Μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων για συμπαράσταση στον  55χρονο που πυροβόλησε κατά «αιτούντων»

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί, πήρε ο 55χρονος Μυτιληνιός που αργά το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Μόριας, εναντίον τεσσάρων «αιτούντων άσυλο» τρεις Ιρανούς και έναν Αφγανό τραυματίζοντας στην πλάτη και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος τους δυο από αυτούς, καθώς του είχαν κλέψει ζώα.

Ο 55χρονος παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο δικαστήριο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκειμένου να του συμπαρασταθούν, βρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι, ιδιοκτήτες αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της περιοχής καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις ιδιοκτησίες τους από τους γνωστούς «αιτούντες» που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας.

Ας σημειωθεί ότι η επίθεση από τον 55χρονο που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ, έγινε σε κτηματική έκταση περί τα πέντε χιλιόμετρα από τον καταυλισμό, εκτός της ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου.

Αλλά φυσικά είτε εντός είτε εκτός δε θα άλλαζε κάτι στη δίωξή του, όπως άλλωστε έγινε με αντίστοιχο περιστατικό στη Χίο όπου αγρότης όντας εντός της ιδιοκτησίας του η Αστυνομία τον συνέλαβε και ο εισαγγελέας τον έκρινε προφυλακιστέο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr έξω από τα δικαστήρια της Μυτιλήνης για συμπαράσταση στον 55χρονο βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής κάτοικοι του Αφάλωνα, αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Κουρουγένης.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να λάβει υπόψη της ότι ο άνθρωπος αυτός είναι οικογενειάρχης. Φοβάμαι και χειρότερα. Δεν είμαι εδώ για να πω τι είναι σωστό και τι λάθος, αυτό θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Κουρουγένης στην κάνοντας έκκληση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και σημειώνοντας ότι «θα καούν όλα τα χωριά μας με τόσες χιλιάδες κόσμου από τις φωτιές που ανάβουν. Δεν βλέπουμε από πουθενά βοήθεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.