ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βηρυτός: Τα έγγραφα που «καίνε» τους υπεύθυνους

Βηρυτός: Τα έγγραφα που «καίνε» τους υπεύθυνους

Αμέλεια και αδράνεια από τους υπεύθυνους δείχνουν οι αρχικές έρευνες για την τραγωδία στη Βηρυτό, με τις φονικές εκρήξεις που ισοπέδωσαν μέρος της πόλης κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από εκατό άτομα, μέχρι στιγμής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην αποθήκη 9 του λιμανιού και επεκτάθηκε στην αποθήκη 12, όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο. Ο Μπάντρι Ντάχερ, γενικός διευθυντής των Τελωνείων του Λιβάνου, δήλωσε πως τα τελωνεία είχαν στείλει έξι έγγραφα στο δικαστικό σώμα, προειδοποιώντας ότι το υλικό συνιστούσε απειλή.

«Ζητήσαμε την επανεξαγωγή του, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αφήνουμε τους ειδικούς και εκείνους που τους αφορά να προσδιορίσουν γιατί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με άλλο πρόσωπο, που σχετίζεται με υπάλληλο του λιμανιού, μια ομάδα που είχε επιθεωρήσει το νιτρικό αμμώνιο πριν από έξι μήνες προειδοποίησε πως εάν δεν μετακινηθεί «θα ανατινάξει όλη τη Βηρυτό».

«Μια εγχώρια και διεθνής έρευνα πρέπει να διενεργηθεί για το συμβάν, δεδομένης της κλίμακας και των περιστάσεων υπό τις οποίες αυτά τα προϊόντα αυτά μεταφέρθηκαν στα λιμάνια», δήλωσε ο Γκασάν Χασμπάνι, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μέλος του κόμματος Λιβανικές Δυνάμεις.

Οι υπεύθυνοι έχουν τεθεί ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ούτε ποιοι είναι αυτοί ούτε για πόσα άτομα πρόκειται. Η κυβέρνηση του Λιβάνου αρκέστηκε να δηλώσει πως πρόκειται για πρόσωπα που εμπλέκονται στην αποθήκευση των τόνων νικτρικού αμμωνίου και ήταν υπεύθυνα για την επίβλεψη της αποθήκευσης και της ασφάλειας από το 2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός κλήθηκε να τους επιβλέψει, ώστε να μην απομακρυνθούν από το σπίτι τους εωσότου καθοριστούν τυχόν ευθύνες, ενώ εκκρεμεί το επίσημο πόρισμα της έρευνας για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.