Η κυβέρνηση «τσακίζει» τους πολίτες ενώ αφήνει τους αλλοδαπούς να παρελαύνουν: Χιλιάδες πρόστιμα για «κορωνο-παραβάσεις»

Η κυβέρνηση «τσακίζει» τους πολίτες ενώ αφήνει τους αλλοδαπούς να παρελαύνουν: Χιλιάδες πρόστιμα για «κορωνο-παραβάσεις»

H κυβέρνηση συνεχίζει να κυνηγάει «με μανία» τους Έλληνες πολίτες κόβοντας χιλιάδες πρόστιμα και συλλαμβάνοντας πολίτες για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, τη στιγμή που οι αλλοδαποί «παρελαύνουν» ανενόχλητοι σχεδόν καθημερινά στους δρόμους της Ελλάδας, ζητώντας χαρτιά, απελευθέρωση του Κασμίρ, της Νιγηρίας κτλπ.

Μάλιστα σήμερα στην ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά θα συμμετάσχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για να εκφοβίσει τους Πολίτες!

Τα στοιχεία από τα πρόστιμα που έκοψαν οι δυνάμεις ασφαλείας το τελευταίο 24ωρο είναι πραγματικά «ανατριχιαστικά» και συνθέτουν ένα παζλ απόλυτης οικονομικής καταστροφής για τον μέσο Έλληνα, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας εκτός του ότι θα χάσουν τη δουλειά τους θα κληθούν να πληρώσουν και υπέρογκα πρόστιμα.

Κι αυτό για τους τυχερούς γιατί κάποιοι άτυχοι μπορεί να καταλήξουν και στη… φυλακή, αφού συνελήφθησαν!

Μόνο το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν τρείς συλλήψεις, 57 παραβάσεις καταστημάτων, 344 για μετακίνηση και 1.518 για μη χρήση μάσκας.

Συνολικά, έγιναν 47.869 αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο των νέων απαγορεύσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

Πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 8 καταστήματα, από τα οποία 4 στη Θεσσαλονίκη, 2 στη Στερεά Ελλάδα και από 1 σε Αττική και Θεσσαλία. Παράλληλα, 10 καταστήματα λειτουργούσαν μετά τις 24:00, στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Τα 5 είναι στην Κεντρική Μακεδονία και από 1 σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 344 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 235 στην Αττική, 33 στη Θεσσαλονίκη, 25 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 18 στη Θεσσαλία, 17 στην Κεντρική Μακεδονία, 6 στην Ήπειρο, 6 στη Δυτική Μακεδονία και 4 στη Στερεά Ελλάδα.

Για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, βεβαιώθηκαν 1.518 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν 1.516 πρόστιμα των 150 ευρώ και 2 των 300 ευρώ, ως εξής: 756 στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη, 113 στην Κεντρική Μακεδονία, 106 στη Στερεά Ελλάδα, 83 στη Θεσσαλία, 67 στα Ιόνια Νησιά, 51 στην Κρήτη, 48 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 35 στην Πελοπόννησο, 32 στη Δυτική Ελλάδα, 23 στη Δυτική Μακεδονία, 22 στην Ηπειρο, 15 στο Βόρειο Αιγαίο και 14 στο Νότιο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα βεβαιώθηκε και μια παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.