Αιδηψός – Δικηγόρος 30χρονου Αλβανού: «Αποτρόπαια η πράξη, αλλά το γατάκι είναι καλά»

Στις 6 Μαΐου η δίκη του μετά την προθεσμία που έλαβε

Αιδηψός – Δικηγόρος 30χρονου Αλβανού: «Αποτρόπαια η πράξη, αλλά το γατάκι είναι καλά»

Την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Μαΐου αναμένεται να βρεθεί στο Αυτόφωτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, ο 30χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται για την κακοποίηση ενός γατιού σε ψαροταβέρνα στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ιάσων Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα και δόθηκε το τριήμερο για την προετοιμασία της κατάθεσής του.

«Κρίθηκε ναι μεν ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και καταδικαστέα, ωστόσο από τα αποδεικτικά στοιχεία το γατάκι προσγειώθηκε σε άμμο μετά από πτώση ύψους 30 εκατοστών και χαίρει άκρας υγείας» επισήμανε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορουμένου, ο 30χρονος μίλησε για μια απερίσκεπτη στιγμή και «γνωρίζοντας πως κάτω δεν υπάρχει θάλασσα θεωρήσανε ότι δεν είναι κάτι που θα επιφέρει περισσότερες συνέπειες». «Δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση εάν το γατί δεν ήταν καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Από πλευράς της, η δικηγόρος του Zero Stray Pawject, Μάρσα Δημοπούλου, στη δική της τοποθέτηση, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως «δεν έχουμε μία απλή κακομεταχείριση, αλλά έναν βασανισμό ζώου με εσκεμμένη πρόκληση σωματική εξάντληση, πράγμα που καθορίζει την πράξη ως κακούργημα».

Η κυρία Δημοπούλου τόνισε πως η τιμωρία θα έπρεπε να είναι παραδειγματική, καθώς όπως φαίνεται στο βίντεο ο 30χρονος δεν σταμάτησε στην πρώτη προσπάθεια, αλλά έκανε το ίδιο και στο δεύτερο γατάκι. Η δικηγόρος είπε πως το γατάκι βρίσκεται στη φιλοζωική οργάνωση της περιοχής και προωθείται για υιοθεσία.

Είχε πιαστεί με 87 κιλά χασίς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος Αλβανός έγινε γνωστό ότι δίνει το «παρών» κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα καθώς το 2017 είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών (είχε κατηγορηθεί ότι είχε πιαστεί με 87 κιλά χασίς) και είχε προφυλακιστεί, πλην όμως μετά το πέρας του 18μηνου, καθώς δεν έγινε η δίκη, αφέθηκε ελεύθερος.

Χθες αφέθηκε ελεύθερος αφότου προηγουμένους είχε παραπεμφθεί τελικά για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Νωρίτερα μεταφέθηκε στα Δικαστήρια Χαλκίδας και μετά την απολογία του δεν οδηγήθηκε στον ανακριτή.

«Λυπάμαι πολύ για τις πράξεις μου, έχω μετανιώσει και θα τιμωρηθώ», τα πρώτα λόγια του 30χρονου αφότου βγήκε από τη δικαστική αίθουσα.

Δείτε βίντεο:

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας αφότου είχε προηγουμένως προκληθεί σάλος από την εμφάνισή του σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και να το κλωτσάει στην θάλασσα.

Ο νεαρός, γεννημένος το 1992, είναι αλβανικής καταγωγής συνελήφθη στο σπίτι του ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ιστιαίας. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 30χρονος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ στο πόδι του το οποίο απεικονίζεται στο βίντεο με την κακοποίηση του γατιού.

Την είδηση της σύλληψης είχε κάνει γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως έγραψε στο Facebook: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Δείτε την ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Ντράπηκε και η ντροπή»: Οργή στο Twitter για τον άντρα που κλώτσησε τη γάτα

Εν τω μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί στο Twitter για τον νεαρό που κλώτσησε τη γάτα στην ψαροταβέρνα, ενώ ξεκάθαρη είναι και η καταδίκη από τις φιλοζωικές οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση του βίντεο στα social media έφερε και την άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο δράστης θα εντοπιστεί και ο νόμος θα τηρηθεί.

Ο ίδιος ο νεαρός, πάντως, δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι έκανε, αλλά ούτε και να μετανιώνει. Σε ανάρτησή του στο Instagram και μέσα από Stories που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό, εμφανίζεται να απαντά με ύβρεις. «Σιγά που σκοτώσαμε το γατί ρε μαλ…» λέει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Στο hashtag #Αιδηψός, από την ώρα που δημοσιεύθηκε το βίντεο που απεικονίζει τον νέο να δελεάζει με φαγητό μια γατούλα και στη συνέχεια να την κλωτσάει, σχολιάζουν χιλιάδες πολίτες την κακοποιητική του συμπεριφορά απέναντι στο ανυπεράσπιστο ζώο που του έδειξε εμπιστοσύνη και έσπευσε να φάει από τα χέρια του.

Τι λέει η ιδιοκτήτρια της ψαροταβέρνας

Σοκαρισμένοι οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής ταβέρνας «Στέλλα» στην Αιδηψό παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τα όσα συνέβησαν στην επιχείρησή τους με την παρέα των νεαρών να καταγράφει σε βίντεο την κακοποίηση της αδέσποτης γάτας.

Όπως αναφέρει η σύζυγος του ιδιοκτήτη που αποδοκιμάζει την αποτρόπαια πράξη κανένας τους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, καθώς την Κυριακή το μαγαζί εξυπηρέτησε πολλές παρέες:

«Κάτω από το ντεκ με τα τραπέζια που έχουμε στήσει βρίσκεται η θάλασσα, ωστόσο τα νερά κινούνται ανάλογα, κάθε 12ώρες, όπως συμβαίνει με τα ρεύματα του Ευρίπου. Κρίμα γιατί το παιδί αυτό φαίνεται να έχει ζώα και να είναι και μέλος φιλοζωικής. Δεν μπορώ να γνωρίζω το μυαλό κάποιων ανθρώπων πόσο μικρό είναι. 

Το γατάκι είναι καλά στην υγεία του, αυτό έχει σημασία για εμάς. Επίσης θα πω πως κανένας μας δεν πήρε είδηση το παραμικρό. Δεν έπεσε στην αντίληψη μας γιατί δεν δημιούργησαν κάποιο σκηνικό. Πρέπει ο, τι κάνανε να έγινε μεταξύ τους. Δεν τους ξέρουμε και ούτε τους είχαμε ξαναδεί. Είμαστε σοκαρισμένοι και αποδοκιμάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη».

Καλά στην υγεία του το αδέσποτο που κακοποιήθηκε στην Αιδηψό, λέει η φιλοζωική της Εύβοιας

«Ο γατάκιας ειναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί κ είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρόλα αυτά το γατάκι είναι καλά», αναφέρει σε ανάρτησή της η φιλοζωική της Εύβοιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.