Ξεκίνησε η μεταφορά των 80 αλλοδαπών στην Ελλάδα: Ανακοίνωση-παρωδία από την «υπηρεσιακή» (upd)

Κανονικό θέατρο από την «υπηρεσιακή» για μουσουλμάνους στον Έβρο: Θα αποτρέψουμε την είσοδο στην Ελλάδα αλλά θα τους πάμε σε ασφαλές μέρος!

Ξεκίνησε η μεταφορά των 80 αλλοδαπών στην Ελλάδα: Ανακοίνωση-παρωδία  από την «υπηρεσιακή» (upd)

(Ανανέωση 19:15) Δεν πέρασαν  παρά ελάχιστες ώρες από την παράνομη είσοδο σε ελληνική νησίδα στον Έβρο 80 μουσουλμάνων αλλοδαπών και η «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, αφού πρώτα ανακοίνωσε ότι θα αποτρέψει την «αντικανονική» είσοδο στη χώρα, τώρα τους μεταφέρει στην Ελλάδα κανονικά!

Πρόκειται για πραγματικό «θέατρο σκιών» από τους «υπηρεσιακούς» οι οποίοι έβγαλαν ανακοίνωση περί «δικαίου» και επιχείρησαν τάχα να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη ότι θα αποτραπεί η «αντικανονική» είσοδος στη χώρα, τώρα  τους μεταφέρουν κανονικότατα στην Ελλάδα.  

Το απόγευμα ξεκίνησε η επιχείρηση «περισυλλογής», τουλάχιστον ντρέπονται να την ονομάσουν  «διάσωση»  των περίπου 80 μουσουλμάνων  που βρίσκονται στο ελληνικό τμήμα νησίδας στον Έβρο, την περιοχή Μαρασιά.

Οι προσπάθειες γίνονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάρκα της ΕΜΑΚ, οι δυνάμεις της οποίας έχουν κινητοποιηθεί, για να παραλάβουν τους μουσουλμάνους.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες και δυνάμεις της Frontex, αλλά για ποιο λόγο;

Οι  μουσουλμάνοι έρχονται στην Ελλάδα κανονικότατα!

Σε «ασφαλές» μέρος, προφανώς στην  Ελλάδα θα μεταφέρουν τους 80 μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες οι υπηρεσιακοί κυβερνητικοί, σύμφωνα με πληροφορίες καθώς, όπως λένε, οι μουσουλμάνοι βρίσκονται στο ελληνικό τμήμα της νησίδας, σαν να υπήρχε πιθανότητα  να βρίσκονται στο τουρκικό!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσιακή, δεν αποκλείει τη μεταφορά των αλλοδαπών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, απλώς αναφέρει ότι θα αποτραπεί η «αντικανονική» είσοδος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν όμως αυτή κανονικοποιηθεί τότε οι αλλοδαποί θα περάσουν στην Ελλάδα, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός τους σκοπός.

Στην ίδια ανακοίνωση της υπηρεσιακής αναφέρονται τα γνωστά περί «εθνικού, διεθνούς και ενωσιακού Δικαίου» (τρία σε ένα) ενώ την ίδια ώρα πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο μεταναστευτικό!

Την καλή δηλαδή  διάθεση συνεννόησης με τη μεταφορά από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή των μουσουλμάνων σε ελληνικό έδαφος!

Όπως αναφέρει το Μαξίμου, «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

«Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα» υπογραμμίζεται στην ελληνική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει την υπόθεση μεταφοράς των μεταναστών σε «ασφαλές μέρος», (σ.σ. που βρίσκεται αυτό το… ασφαλές μέρος;)  καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται στην ελληνική πλευρά.

Τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της επιχείρησης μεταφοράς των λαθραίων  μεταναστών θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, η ανακοίνωση απηχεί το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο μεταναστευτικό!

Το πλήρες κείμενο της λυπηρής ανακοίνωσης

Εξελίξεις στον Έβρο

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.