Αττική: Στα χέρια της αστυνομίας 4 γυναίκες που «άδειαζαν» σπίτια σε διάφορες περιοχές

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις - κλοπές

Αττική: Στα χέρια της αστυνομίας 4 γυναίκες που «άδειαζαν» σπίτια σε διάφορες περιοχές

Στη σύλληψη τεσσάρων γυναικών – μελών συμμορίας που πραγματοποιούσε κλοπές από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για τέσσερις γυναίκες που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (3/10) στο Νέο Κόσμο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και πλέον κατηγορούνται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών με διάρρηξη από άτομα που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και απόπειρα ληστείας.

Λίγο πριν τη σύλληψή τους οι τέσσερις γυναίκες είχαν μπει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Νέου Κόσμου και είχαν διαπράξει κλοπή από οικία και απόπειρα ληστείας.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν τις τέσσερις γυναίκες, τις ακινητοποίησαν και τις οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, όπου και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενες, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα μέλη της συμμορίας έμπαιναν στις πολυκατοικίας και στη συνέχεια άνοιγαν διαμερίσματα από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 δαχτυλίδια, μία αλυσίδα λαιμού, ένα τσαντάκι μέσης, το χρηματικό ποσό των 53,77 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις – κλοπές από οικίες με τις τέσσερις συλληφθείσες να έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.