Έφτασε στα δικαστήρια ο 38χρονοςπου επιτέθηκε σε Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο

Χθες απολογήθηκε ο 36χρονος Κρητικός ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους μέχρι τη δικάσιμο

Έφτασε στα δικαστήρια ο 38χρονοςπου επιτέθηκε σε Γερμανούς τουρίστες στο Ρέθυμνο

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι έφτασε στα δικαστήρια Ρεθύμνου ο 38χρονος που κατηγορείται για την καταδίωξη και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο 38χρονος είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης καθώς φέρει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα.

Δείτε φωτογραφίες από τη στιγμή που ο 38χρονος φτάνει στα δικαστήρια:

rethimno-milopotamos
rethimno-milopotamos-
rethimno-milopotamoss

Υπενθυμίζεται ότι χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή ο 36χρονος, αν και έφερε πλημμεληματικές διώξεις, δίνοντας εξηγήσεις για τα όσα συνέβησαν το πρωί της 19ης Αυγούστου. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους μέχρι τη δικάσιμο.

Η επίθεση είχε γίνει το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο της Κρήτης, με μια οικογένεια Γερμανών τουριστών να βιώνει τον απόλυτο τρόμο.

Βίντεο-ντοκουμένο από την επίθεση των Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση των Κρητικών στο αυτοκίνητο των Γερμανών δείχνει καρέ-καρέ, πώς εμβόλισαν με το ημιφορτηγό τους το λευκό αυτοκίνητο των τουριστών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά το φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους και στη συνέχεια όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, το ημιφορτηγό κάνει όπισθεν και στην κυριολεξία καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου των Γερμανών. Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός, με τους περαστικούς να τρέχουν, άλλοι να τους χωρίσουν και άλλοι φοβισμένοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Δείτε βίντεο από την επίθεση των δύο Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες:

«Αυτά συμβαίνουν», λέει ο δικηγόρος του Κρητικού για την επίθεση στους Γερμανούς

Από την πλευρά του,  χθες, ο δικηγόρος ενός από τους δύο Κρητικούς, ο Διονύσης Βέρρας δήλωσε: «Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν… όχι μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνουν και στη Βρετανία, συμβαίνουν και στη Γερμανία», προσθέτοντας πως «ο διασυρμός μιας χώρας γίνεται εξ άλλων λόγων όχι εξ αυτών. Ας προσέχουμε την οικονομία μας και τις πολιτικές μας έξω, τα υπόλοιπα περιστατικά συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα».

«Ας βγαίνανε οι γερμανικές εφημερίδες (για το θέμα) και τι έγινε; Να κάνουμε κινδυνολογία; Κάνουμε κηρύγματα; Νουθεσίες; Δεν υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο» δήλωσε σχολιάζοντας τη δικογραφία ενώ συμπλήρωσε: «Πρόκειται για συμπεριφορά μεταξύ δύο νέων ανθρώπων ανοήτων, στη συμπεριφορά τους την οδηγική που οδήγησε έτσι τα πράγματα κυνηγώντας ο ένας τον άλλο».

«Αφήστε το κατηγορητήριο», συνέχισε ο κ. Βέρρας, «ο μαξιμαλισμός μιας ποινικής δίωξης δεν νομιμοποιεί παρεκτροπή της συζήτησης και να συζητάμε επί ανυπάρκτων πραγμάτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Γερμανός κυνήγησε πρώτος τον Έλληνα και τον γρονθοκόπησε, στραπατσαρισμένος και ματωμένος μέσα στον θυμό του αυτός άρχισε να κυνηγά τον Γερμανό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά», κατέληξε ο Διονύσης Βέρρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.