ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εκατοντάδες παράνομοι αλλοδαποί στα νησιά του Αιγαίου – Καλούν το «112» και το Λιμενικό τους… διασώζει

170 μόνο σε ένα 24ωρο - Προανάκριση διενεργούν τα κατά τόπους Λιμεναρχεία

Εκατοντάδες παράνομοι αλλοδαποί στα νησιά του Αιγαίου – Καλούν το «112»  και το Λιμενικό τους… διασώζει

Δείχνει να ξεφεύγει η κατάσταση στο μεταναστευτικό καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 173 παράνομοι αλλοδαποί έφτασαν σε Τήλο και Λέσβο, σύμφωνα με το λιμενικό το οποίο τους παρακολουθεί και τους συνοδεύει στα ελληνικά νησιά!

Μάλιστα πλέον έχει ονομάσει αυτή την κατάσταση ως “επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης” παράνομων αλλοδαπών οι οποίοι μάλιστα για να είναι σίγουροι ότι θα τους βρουν τους καλούν μέσω του 112.

Την στιγμή που οι Τούρκοι αφήνουν ανενόχλητους τους παράνομους μετανάστες να φεύγουν από τα δικά τους παράλια η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάτι περισσότερο για να μην χαλάσει το… καλό κλίμα που οι Κ.Μητσοτάκης και Γ.Γεραπετρίτης έχουν δει ότι υπάρχει με την Άγκυρα!

Έτσι οι παράνομοι αλλοδαποί επιβαινόμενοι σε ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νοτιοδυτικά της Τήλου και κατέληξαν και αυτοί σε ελληνικό νησί.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Άμεσα στην περιοχή δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ μετέβησαν Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στη διάσωση 34 αλλοδαπών οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω και στη συνέχεια στο ΚΥΤ Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Χθες το πρωί το λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη περισυλλογή 27 παράνομων αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή «Αγριελιά» της Λέσβου.

Το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών συνεχίστηκε χθες το πρώι και με ακόμα μια “διάσωση”, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου.

Εκεί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 51 παράνομοι αλλοδαποί, από το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τους οποίους και μετέφεραν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή «Τάρτη» της Λέσβου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν χθες σε διπλή επιχείρηση ακόμα 61 παράνομοι αλλοδαποί (45+16) από το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ και οι δύο λέμβοι στις οποίες επέβαιναν βυθίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.