ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξάρχεια: Γονείς καταγγέλλουν τον άγριο ξυλοδαρμό & τη σύλληψη πατέρα από αστυνομικούς

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Λόφο του Στρέφη

Εξάρχεια: Γονείς καταγγέλλουν τον άγριο ξυλοδαρμό & τη σύλληψη πατέρα από αστυνομικούς

Τον άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και τη σύλληψη ενός γονέα μαθητών του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Λόφο του Στρέφη, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, ο πατέρας προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από το χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διέλευση, τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα.

Ο άτυχος άνδρας έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε και χημικά στο πρόσωπο, σύμφωνα πάντα με τους γονείς.

«Σαν να μην έφτανε όλο αυτό συνελήφθη και κρατείται στη Γ.Α.Δ.Α. με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου κι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης», προσθέτουν.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων των κατοίκων για τα έργα που δρομολογούνται στο λόφο του Στρέφη, οι γονείς υποστηρίζουν ότι «η διέλευση στον λόφο παρεμποδίζεται διαρκώς μέσα στην ημέρα. Ήδη το πρωί της Τρίτης πήγαμε τα παιδιά μας σχολείο περνώντας μέσα από τις διμοιρίες. Στην επιστροφή δε κάποιοι γονείς παρεμποδίστηκαν να κάνουν το συνηθισμένο δρομολόγιο επιστροφής προς το σπίτι τους, ενώ σε άλλους/ες ζητήθηκε και άδεια από τον δήμο για να τους επιτραπεί να κάτσουν στο θεατράκι του λόφου».

«Για την αστυνομία που φυλάει λαμαρίνες και δέρνει κόσμο λεφτά υπάρχουν. Για τα σχολεία μας που τα μπαλκόνια πέφτουν στο κεφάλι των παιδιών και έχουν να συντηρηθούν από τότε που χτίστηκαν δεν υπάρχουν», επισημαίνουν οι γονείς.

«Και τελικά, κύριε δήμαρχε ας μιλήσουμε καθαρά για τις παρανομίες και τα εγκλήματα που πράγματι συμβαίνουν. Είναι παράνομο και εγκληματικό να έχεις παιδιά να κάνουν μάθημα σε τάξεις με μούχλα. Είναι παράνομο και εγκληματικό με την πρώτη βροχή να πλημμυρίζει ολόκληρο σχολείο και να απεγκλωβίζονται νήπια. Είναι παράνομο και εγκληματικό να πέφτουν μεταλλικές εσωτερικές πόρτες και ξύλινα ντουλάπια εν ώρα μαθήματος. Είναι παράνομο και εγκληματικό να σε παρακαλάνε για μια ράμπα και τελικά, να τη φτιάχνεις χωρίς καν να έχεις εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν», συμπληρώνουν.

«Σήμερα Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι ο Δ., ο μπαμπάς, ο φίλος, ο γείτονας περνάει αυτόφωρο στο κτίριο 16 και θα είμαστε εκεί. Γιατί χτυπήσατε πάλι εμάς», τονίζουν ακόμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και στο λόφο μας εκεί θα είμαστε. Κάθε μέρα. Με τα παιδιά μας, την παρέα μας, μόνοι και μόνες, όπως εμείς θέλουμε και επιλέγουμε και όχι όπως εσείς προσπαθείτε να μας επιβάλετε μόνο με καταστολή και ξύλο. Και ξέρετε εκεί στον λόφο είναι ψηλά και έχει καλή ακουστική. Θα μας ακούτε να μιλάμε, να γελάμε, να τραγουδάμε για όσο καιρό θα ζούμε σε αυτόν… ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ», διαμηνύουν οι γονείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.