ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Μιχάλη

Ποιοι είναι και με τι ασχολούνται - Ανάμεσά τους ο αρχηγός των Bad Blue Boys

Αυτά είναι τα πρώτα ονόματα των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Μιχάλη

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα ονόματα των πρώτων συλληφθέντων Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι κατηγορούνται για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. 

Όπως αναφέρει η κροατική ιστοσελίδα Jutarnji List, η οποία καλύπτει με συνεχές ρεπορτάζ τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μετά την επίθεση της περασμένης Δευτέρας και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, «ο Τόμισλαβ Τ., η οικογένεια του οποίου ζει στο Ζάγκρεμπ, είναι ένας από τους συλληφθέντες στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν στην «γ’ κατηγορία» των επικίνδυνων οπαδών, σύμφωνα με τη σχετική λίστα των κροατικών αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως τον αρχηγό των Bad Blue Boys. 

Η κροάτικη ιστοσελίδα Jutarnji List σημειώνει ακόμα πως «ο συλληφθείς είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρεία στο Ζάγκρεμπ, αλλά και πρόεδρος κεντρικού συνδέσμου της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που συστεγάζεται με τα κεντρικά γραφεία των διαβόητων BBB».

Ο Τ. είχε πρόσφατα συλληφθεί για επεισόδια και στην Κροατία, πριν από αγώνα μεταξύ της Χάιντουκ και της Λοκομοτίβ. Τότε η Αστυνομία είχε συλλάβει 25 άτομα, τα οποία είχε εντοπίσει μέσω καμερών. Στα συγκεκριμένα επεισόδια πήρε μέρος, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, και ο Ιβάν Κ. από το Ζάγκρεμπ, ο οποίος μένει στη Ριέκα και βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων της Αθήνας. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την κροάτικη ιστοσελίδα και ο Ντράγκαν Κ., που μένει στη Βιέννη, και είναι εκ των ηγετών των οπαδών της Ραπίντ.

Ο 25χρονος Ι. Λ. είναι προπονητής καράτε σε σύλλογο του Ζάγκρεμπ. Η κροάτικη ιστοσελίδα μιλώντας με έναν συνάδελφό του, επιβεβαίωσε την πληροφορία. «Ναι, είναι αλήθεια, το έμαθα από τον καλύτερό του φίλο, που με τη σειρά του το έμαθε από την αδερφή του.

Ξέρω ότι είναι φανατικός οπαδός της Ντιναμό και πως έχει ταξιδέψει σε Λονδίνο και Λισαβώνα. Νεότερος ήταν μέλος της εθνικής ομάδας καράτε. Εργάζεται, έχει κοπέλα και είναι ο αγαπημένος των παιδιών που προπονεί. Έμαθα ότι η οικογένειά του προσέλαβε δικηγόρο στην Κροατία και προετοιμάζεται για την ανάκριση της Κυριακής».

Όπως αναφέρει η Jutarnji List, οι οπαδοί της Ντιναμό, αναμένεται να ισχυριστούν πως βρέθηκαν στην περιοχή για να πιούν καφέ και πως προκλήθηκαν από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, το ίδιο επικαλούνταν και σε άλλη περίπτωση επεισοδίων.

Στο «μικροσκόπιο» 9 Κροάτες, 3 Έλληνες και 1 Αλβανός

Σε 13 άτομα φαίνεται πως έχει εστιάσει η ΕΛΑΣ η οποία αναζητεί τον δολοφόνο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή μετά την Ελληνοκροατική επιδρομή το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ομάδα των 13, η οποία σχηματίστηκε βάσει του παρελθόντος και της δράσης στο παρελθόν των ατόμων αυτών, περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, 9 Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ένας Αλβανός και τρείς Έλληνες.

Στην κατοχή του 22χρονου Αλβανού, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός, βρέθηκε και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Όσον αφορά τους τρεις Έλληνες οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με τους δύο να έχουν συλληφθεί και τον τρίτο να παραμένει ασύλληπτος αν και το όνομά του βρίσκεται στη δικογραφία.

O πρώτος, ο οποίος είναι οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, είναι ηλικίας 27 ετών και φέρεται να έχει απασχολήσει πρόσφατα τις αρχές καθώς το όνομά του εμφανίζεται σε δικογραφία που σχηματίστηκε στις 9 Μαρτίου για τη δράση ομάδας που έκανε ληστρικές επιδρομές, κλοπές και επιθέσεις σε συνδέσμους. Η ομάδα αυτή, μάλιστα, φέρεται να έχει για αρχηγό μια γυναίκα η οποία παραμένει στη φυλακή δυνάμει της εν λόγω δικογραφίας.

27 ετών είναι και ο δεύτερος οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ που περιλαμβάνεται στην ομάδα των 13 που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών που ερευνούν την δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Κατά πληροφορίες στο παρελθόν έχει και αυτός συμμετοχή σε επεισόδια αθλητικής βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τρίτος Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου – πέραν του ονόματος- δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία εμφανίζεται να έχει κάνει αναρτήσεις στα social media για την παρουσία και συμμετοχή του στη φονική επιδρομή με βαρείς χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ αλλά και το θύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.