ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο για δοκιμές ναρκωτικών – «Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό» (upd)

Η κοπέλα βρίσκονταν σε κώμα εδώ και 16 ημέρες - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο για δοκιμές ναρκωτικών – «Από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό» (upd)

(Aνανέωση – Αρχικό κείμενο 13:47) Την τελευταία της πνοή άφησε η 16χρονη την οποία εκμεταλλεύονταν σπείρα διακινητών χρησιμοποιώντας την ακόμα και ως πειραματόζωο για δοκιμές σε νέες παρτίδες ναρκωτικών!

Το κορίτσι νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», διασωληνωμένη σε κωματώδη κατάσταση και τελικά μετά από μάχη 16 ημερών, δεν άντεξε.

Η 16χρονη Μαρκέλλα είχε μεταφερθεί στις 6 Νοεμβρίου χωρίς τις αισθήσεις της, έπειτα από κατανάλωση κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών που της χορήγησε σπείρα διακινητών σε μονοκατοικία της γειτονιάς της.

Σύμφωνα με μια φίλη της που ήταν μαζί της, η σπείρα των εμπόρων ναρκωτικών της χορήγησε κάνναβη και «σίσα», με αποτέλεσμα να χάσει τον σφυγμό της και αιμορραγούσε από τη μύτη.

Η 16χρονη ήταν κόρη πολύ γνωστού δημοσιογράφου, με την οικογένεια να είναι συντετριμμένη για την τραγωδία που την βρήκε.

Η μαρτυρία διασώστη 

Η μαρτυρία του διασώστη του ΕΚΑΒ που μπήκε στο διαμέρισμα στο Βύρωνα για να την παραλάβουν και να την μεταφέρουν στο ΓΝΑ Ερυθρός Σταυρός, ούσα σε άθλια κατάσταση, προκαλεί ανατριχίλα.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα από το κέντρο στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου «για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς» σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα. Έφτασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά μετά. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η 16χρονη να κάθεται στο καναπέ σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό, κατέθεσαν μετέπειτα στην αστυνομία. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η ανήλικη κοπέλα είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Το «σίσα», είναι μια ναρκωτική ουσία εξαιρετικά επικίνδυνη που παρασκευάζεται με την ανάμειξη τοξικών ουσιών που, μεταξύ άλλων, περιέχουν και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, στην εξάρθρωση της σπείρας των διακινητών που φέρεται να ευθύνεται για τη χορήγηση της νοθευμένης ηρωίνης στη 16χρονη στο εν λόγω σπίτι στον Βύρωνα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και (οι δύο εξ αυτών) για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5 από τα 6 μέλη του κυκλώματος δήλωσαν την Παρασκευή ότι αρνούνται, λόγω της αποχής των δικηγόρων, να απολογηθούν χωρίς συνήγορο, ενώ το 6ο μέλος, μία ανήλικη γεννημένη το 2007, απολογήθηκε και, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς φαίνεται να είχε τη μικρότερη εμπλοκή και ήταν και η ίδια χρήστρια.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη σπείρα που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της συνήθιζαν να οδηγούν τα θύματά τους στο συγκεκριμένο διώροφο σπίτι στον Βύρωνα διατηρώντας, ταυτόχρονα, αποθηκευμένα τα ναρκωτικά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά για την τακτική των διακινητών να χρησιμοποιούν τη 16χρονη ως «πειραματόζωο», όποτε ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικές ουσίες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.