ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φάρσαλα: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε ασυνείδητο αγρότη που πέταγε σπίθες και έβαζε φωτιά με τη σπαρτική μηχανή που

Κάθε 10 μέτρα άναβε και από μια φωτιά

Φάρσαλα: Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε ασυνείδητο αγρότη που πέταγε σπίθες και έβαζε φωτιά με τη σπαρτική μηχανή που

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλλε τη Δευτέρα (28/8) το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε έναν 24χρονο για τη φωτιά στα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ειδοποιήθηκε για φωτιά στο σημείο, περίπου στις 14:30 του Σαββάτου 26 Αυγούστου και μέχρι την οριοθέτηση της το απόγευμα, κάηκαν συνολικά 60 στρέμματα. Συγκεκριμένα στις φλόγες παραδόθηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης, 20 χορτολιβαδικής έκτασης και 20 με ξηρά χόρτα.

Η αιτία της φωτιάς, όπως προέκυψε στη συνέχεια, ήταν οι σπινθήρες που έβγαιναν από τη ρόδα μιας σπαρτικής μηχανής, καθώς αυτή σέρνονταν στην άσφαλτο και η οποία ήταν δεμένη στο αγροτικό που οδηγούσε ο 24χρονος κατηγορούμενος.

Ο 24χρονος στην απολογία του είπε: «Το λάστιχο έσκασε στον δρόμο, αλλά περίμενα να φτάσω σε ασφαλές σημείο για να σταματήσω»

Φέρεται επίσης να πρόσθεσε πως δεν έβλεπε τις φλόγες που είχαν σηκωθεί ήδη, καθώς ο ίδιος συνέχιζε την καταστροφική πορεία, μέχρι επιτέλους να ακινητοποιήσει το όχημα του.

Φάρσαλα: Κάθε 10 μέτρα άναβε και από μια φωτιά

Όπως κατέθεσε νωρίτερα ένας άνδρας, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ο κατηγορούμενος συνέχιζε την πορεία του ενώ κάθε 10 μέτρα άναβε και μια εστία φωτιάς εξαιτίας των σπινθήρων. «Ειδοποίησα την πυροσβεστική και πήρα το τρακτέρ για να πάω να σβήσω την πρώτη εστία της φωτιάς» κατέθεσε ο μάρτυρας και επεσήμανε πως δεν υπήρχε ρόδα στην σπαρτική αλλά μόνο το σίδερο.

Όταν πλέον σταμάτησε το όχημά του ο 24χρονος, το κακό είχε ήδη γίνει, αλλά όπως επεσήμανε ο δικηγόρος του, στη συνέχεια πήγε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων, όταν τον ειδοποίησαν σχετικά οι Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για εμπρησμό από αμέλεια και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.