ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φονικό στη Στυλίδα: Ελεύθερος αφέθηκε ο 64χρονος ιδιοκτήτης του ουζερί

Το φονικό έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2012

Φονικό στη Στυλίδα: Ελεύθερος αφέθηκε ο 64χρονος ιδιοκτήτης του ουζερί

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Δευτέρα ο 64χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ουζερί που είχε σκοτώσει με καραμπίνα πυροβολώντας δύο φορές έναν 30χρονο από την Αλβανία.

Το φονικό έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου 2012, τότε ένας 33χρονος που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, απειλούσε το γιο του 64χρονου.

Πριν γίνει το μοιραίο φονικό, ο 33χρονος είχε δημιουργήσει επεισόδιο σε βάρος θαμώνων γρονθοκοπώντας έναν εξ αυτών.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι το θύμα τον είχε μαχαιρώσει στο μηρό όταν εκείνος είχε προσπαθήσει να πάει στην Αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3 των ενόρκων – λαϊκών δικαστών έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με το σκεπτικό ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.

Οι καταθέσεις για το φονικό στην Στυλίδα

Στο Δικαστήριο κατέθεσε ο άνθρωπος από την άλλη παρέα που είχε δεχτεί την επίθεση του θύματος περιγράφοντας τη σκηνή πριν το φονικό. Η παρεξήγηση είχε ξεκινήσει από μια δική του κραυγή που δεν είδε με καλό μάτι το θύμα και δύο ομοεθνείς του που καθόντουσαν σε διπλανό τραπέζι και τότε όπως κατέθεσε του επιτέθηκαν χτυπώντας τον.

Ο ιδιοκτήτης είχε προσπαθήσει να τους ξεχωρίσει, ενώ η παρέα των αλλοδαπών είχε δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές στο μαγαζί του.

Αστυνομικοί του ΑΤ Στυλίδας κατέθεσαν για το θύμα ότι ήταν ο φόβος κι ο τρόμος της περιοχής έχοντας δημιουργήσει μια άτυπη συμμορία, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος που επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη, υπογράμμισε την δική του προσπάθεια να συνετίσει τον θανόντα για την εν γένει συμπεριφορά του που όμως δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, που έκλεισε το μαγαζί εξαιτίας του τραγικού γεγονότος, επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ακόμη τον κυνηγάει, ενώ έχει ζητήσει συγνώμη από το Θεό.

«Όταν είδα το παιδί μου κάτω στο πάτωμα με την απειλή μαχαιριού και μου είπε ‘’τελειώνουμε με το γιο σου κι έρχομαι σε σένα’’, δεν είχα να σκεφτώ, πήγα στην αποθήκη πήρα το δίκαννο και έγινε ότι έγινε», κατέθεσε.

Ο Αντιεισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η άμυνα έχει όρια.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Θέμ. Αρκουμάνης τόνισε: «Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας από την ώρα που ξεκίνησε η επίθεση. Δεν είναι αδίστακτος κακοποιός, βρέθηκε σε ηθικό δίλημμα όταν είδε η ζωή του γιου του να κινδυνεύει και έγινε ότι έγινε. Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνουμε ότι και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας το 2013 είχε αθωώσει τον κατηγορούμενο και σε βάρος της συγκεκριμένης απόφασης η Αντιεισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση με την υπόθεση να οδηγείται σε δεύτερο βαθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.