ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Φωτιά στο Μάτι: Ξεκινά αύριο (31/10) η ποινική δίκη με 21 κατηγορούμενους

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, δεδομένου του όγκου των στοιχείων

Φωτιά στο Μάτι: Ξεκινά αύριο (31/10) η ποινική δίκη με 21 κατηγορούμενους

Μετά από 4,5 χρόνια, αύριο Δευτέρα (31/10) ξεκινάει η ποινική δίκη για τη φωτιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 103 νεκρούς.

Οι 21 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Για τη φωτιά στο Μάτι είχε προηγηθεί βούλευμα του συμβουλίου Εφετών που απέκλεισε την πιθανότητα αναβάθμισης των κατηγοριών σε κακουργήματα.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, δεδομένου του όγκου των στοιχείων, αλλά και των εκατοντάδων μαρτύρων που θα καταθέσουν στην δίκη.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή. Ο άνδρας που προκάλεσε την πυρκαγιά αντιμετώπιζει και την κατηγορία για εμπρησμό από αμέλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη λίστα των κατηγορουμένων βρίσκεται η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο διοικητής της ΕΜΑΚ Στέφανος Κολοκούρης αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.