ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ηράκλειο: Με πλαστό e-mail τράπεζας έκλεψαν 14.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Ζητούσε να καταχωρήσει τους προσωπικούς τους κωδικούς

Ηράκλειο: Με πλαστό e-mail τράπεζας έκλεψαν 14.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Θύμα της γνώριμης πλέον απάτης με τη μέθοδο phishing έπεσε ένας ηλικιωμένος κάτοικος του Ηρακλείου, όταν έλαβε ένα e-mail που δήθεν προερχόταν από την τράπεζα με την οποία συναλλάσσεται το οποίο του ζητούσε να καταχωρήσει τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Το πρόσχημα για να κάνει κάτι τέτοιο, ήταν ότι τάχα η τράπεζα θέλει να ενεργοποιήσει ένα νέο σύστημα ασφαλείας. Ο 78χρονος δεν αντιλήφθηκε ότι το μήνυμα ήταν «μαϊμού» κι έτσι πληκτρολόγησε τα απόρρητα κώδικά του στοιχεία στον υπερσύνδεσμο που υπήρχε σε αυτό, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει στους απατεώνες πρόσβαση στις καταθέσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστώσει έντρομος ότι μέσα σε λίγα λεπτά μεταφέρθηκε από τον τραπεζικό του λογαριασμό σε άλλον το ποσό των 14.200 ευρώ. Ο ηλικιωμένος κατήγγειλε την αρπαγή των χρημάτων στην Ασφάλεια και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος είναι ο δικαιούχος του λογαριασμού όπου μεταφέρθηκε το ποσό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.