ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν 26 συνολικά κατηγορούμενοι

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό

Ξεκινά να εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η υπόθεση, σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας, της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία έχει προσδιοριστεί μόνη της στο πινάκιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, θα εκφωνηθεί σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της Αθήνας στην οδό Δέλγερη και θα διακοπεί για να συνεχιστεί στις επόμενες συνεδριάσεις σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας (Δ4 ισογείου).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη καθώς πρόκειται για μία πολυπρόσωπη δίκη η οποία προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλη αίθουσα. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί 26 κατηγορούμενοι.

Κατά πληροφορίες, κατά την έναρξη της διαδικασίας θα υποβληθεί αίτημα από τους νομικούς παραστάτες του ανήλικου θύματος προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο αναμένεται να συναινέσει και η πλευρά της μητέρας της ανήλικης και κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν 26 συνολικά κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τον Ηλία Μίχο, τη μητέρα της ανήλικης και ακόμα 24 άτομα.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, αλλά και πρόσωπα που κατηγορούνται για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκου.

Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι με το 18μηνο να συμπληρώνεται για αρκετούς εξ αυτών τον προσεχή Απρίλιο. Η δίκη λόγω αυτού θα πρέπει να «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς με τους μάρτυρες κατηγορίας να ξεπερνούν τους δέκα ενώ αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και αρκετοί μάρτυρες υπεράσπισης των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της δίκης εντός του 18μήνου της προσωρινής κράτησης, τότε οι κατηγορούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την έκδοση της πρωτόδικης ετυμηγορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.