ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Λαμία: Καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε Ρομά για τενεκέδες με λάδι – «Δεν ήθελα να του κάνω κακό»

«Τα λεφτά μου ήθελα» είπε ο 79χρονος ενώπιον του Δικαστηρίου

Λαμία: Καταδικάστηκε ο ηλικιωμένος που πυροβόλησε Ρομά για τενεκέδες με λάδι – «Δεν ήθελα να του κάνω κακό»

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών με 3ετή αναστολή επιβλήθηκε στον 79χρονο που το μεσημέρι της Δευτέρας (18/9) απείλησε και πυροβόλησε με καραμπίνα το φορτηγό 53χρονου Ρομά, στο χώρο της Ιαματικής Πηγής Θερμοπυλών.

Σύμφωνα με το LamiaReport, ο 79χρονος αντιμετώπισε κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 12:30’ το μεσημέρι κοντά στον καταρράκτη της πηγής, όπου οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν λογομαχία.

Ο δράστης υποστήριξε ότι ο 53χρονος του είχε πάρει προ μηνός πέντε τενεκέδες λάδι και έκτοτε είχε εξαφανιστεί, χωρίς να του πληρώσει το ποσό των 800 ευρώ που του χρωστούσε. «Τα λεφτά μου ήθελα, δεν ήθελα να του κάνω κακό», επανέλαβε ο 79χρονος ενώπιον του Δικαστηρίου.

Από την πλευρά του, ο 53χρονος υποστήριξε ότι είχε πάρει τέσσερα δοχεία λάδι που κόστισαν 300 ευρώ και όταν ο ηλικιωμένος του τα ζήτησε με την απειλή καραμπίνας, του είπε να τον αφήσει να πάει στο φορτηγό του για να του τα φέρει. Όταν τον είδε να πλησιάζει, αυτή τη φορά κρατώντας μαχαίρι, φοβήθηκε και θέλησε να πάει στο αστυνομικό τμήμα που βρισκόταν κοντά για να προβεί σε καταγγελία, όμως ο 79χρονος ξαναπήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τους πυροβολισμούς καταστράφηκαν τα πίσω λάστιχα του ΙΧΦ του 53χρονου, ενώ κατασχέθηκαν από το αυτοκίνητο του δράστη, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα μαχαίρι, μία ξιφολόγχη, ένας κάλυκας φυσιγγίου και 10 σκάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.