ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μενίδι: Σύλληψη «παλιού γνώριμου» των Αρχών που έπειθε ηλικιωμένους να του δώσουν κάρτες & πορτοφόλια

Η λεία του ξεπερνά τις 9.000 ευρώ

Μενίδι: Σύλληψη «παλιού γνώριμου» των Αρχών που έπειθε ηλικιωμένους να του δώσουν κάρτες & πορτοφόλια

Στη σύλληψη ενός 39χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους αποσπώντας τους χρήματα προχώρησαν οι Αρχές τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (14/10) στο Μενίδι.

Όπως προέκυψε μετά από την πολύμηνη έρευνα, ο 39χρονος το τελευταίο 5μηνο είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σε ό,τι αφορά στη μεθοδολογία, όπως έχει γνωστό ο άνδρας προσέγγιζε στο δρόμο άτομα μεγάλης ηλικίας και προσποιούμενος ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα – παραγγελίες συγγενικών τους προσώπων προς παράδοση, από γνωστά καταστήματα, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN, ή και ολόκληρο το πορτοφόλι και αντικείμενά τους.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις σοβαρών χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -9- περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, με τη συνολική ζημιά των παθόντων να υπερβαίνει τις – 9.000- ευρώ.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.