ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ναύπλιο: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης κάνναβης με όπλα & εκρηκτικά – Και αστυνομικός «στο κόλπο»

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Ναύπλιο: Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης κάνναβης με όπλα & εκρηκτικά – Και αστυνομικός «στο κόλπο»

Στην εξάρθρωση σπείρας που καλλιεργούσε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κάνναβης στο Ναύπλιο και το Άργος προχώρησαν οι Αρχές. Μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα της Αργολίδας.

Αναλυτικότερα, η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, η οποία οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι Έλληνες, τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 ως 51 και δυο γυναίκες 42 και 44 χρόνων. Πρόκειται για δύο ζευγάρια, το ένα μαζί με τον γιο του, καθώς και έναν αστυνομικός. Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στο αγρόκτημα και την κατοικία του 48χρονου σε προάστιο στην παλιά πόλη του Άργους, όπου διέμενε μαζί με την 42χρονη σύζυγό του και τον 19χρονο γιο τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 13 κιλών και 427 γραμμαρίων, 38 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,20 μέτρων, αλλά και σπόροι κάνναβης βάρους δυο κιλών και 154 γραμμαρίων. Argolida-oplostasio-narkwtika2

Παράλληλα, σε ένα υπόγειο του κτήματος εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πυροβόλο όπλο με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα, που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες, εννέα πυροκροτητές, επτά μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 11,5 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα και δυο οχήματα.

Την ίδια ώρα, σε έρευνες στο σπίτι του 51χρονου και της 44χρονης βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 148 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 49χρονου αστυνομικού κατασχέθηκε το κινητό του για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός εμπλοκής του από τις συνομιλίες του. Στο μεταξύ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του. Argolida-oplostasio-narkwtika

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα εκρηκτικά κατά περίπτωση με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.