ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παξοί: Ποιος είναι ο Αλβανός ποινικός Α.Καλέμι που δέχθηκε πυροβολισμούς από ομοεθνή του – Από Ιταλία ήρθε ο εκτελεστής

Το θύμα έχει απασχολήσει τις αρχές για τουλάχιστον τρεις δολοφονίες

Παξοί: Ποιος είναι ο Αλβανός ποινικός Α.Καλέμι που δέχθηκε πυροβολισμούς από ομοεθνή του – Από Ιταλία ήρθε ο εκτελεστής

Η απόπειρα δολοφονίας που έλαβε χώρα στους Παξούς και είχε ως στόχο έναν 51χρονο Αλβανό κακοποιό ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ της αλβανικής μαφίας. 

Ο σκληρός ποινικός Ανδρέα Καλέμι είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές με την οικογένειά του και χθες το βράδυ, σε κεντρικό σημείο των Παξών και σε ώρα αιχμής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση από έναν δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ήταν εκτελεστής και ήρθε από την Ιταλία με σκοπό να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου κατά του 51χρονου.

Οι Αρχές περισυνέλεξαν 14 κάλυκες από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ταχύπλοο σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο Αλβανός ποινικός είχε έρθει στην Ελλάδα στις 5 Αυγούστου μέσω του συνοριακού φυλακίου της Κακαβιάς, μαζί με τη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Όπως μεταδίδει ο αλβανικός Τύπος, ο Καλέμι μόνο άγνωστος δεν είναι στη γείτονα, καθώς έχει απασχολήσει τις Αρχές για τουλάχιστον τρεις δολοφονίες. 

Θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του Έντμοντ Παπά το Δεκέμβριο του 2022 στη Σελίτα της Αλβανίας, ως αντεκδίκηση για την ανατίναξη του ξαδέλφου του έξι μήνες νωρίτερα.

Εξάλλου, το 2001 συνελήφθη από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις RENEA, ενώ καταζητούνταν διεθνώς από τις βελγικές δικαστικές αρχές, καθώς αντιμετώπιζε την κατηγορία πως -σε συνεργασία με τον αδελφό του, Φατμίρ Καλέμι-, σκότωσε τους Αλβανούς αδελφούς Μεβλάν και Αντριατίκ Τσάτσα στο Βέλγιο, στις 13 Απριλίου 2001.

Στα ίδια δημοσιεύματα γίνεται λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ ο δράστης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να έχει μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα ειδικά για τον 51χρονο.

Ιστορία με… οσμή «βεντέτας»

Πίσω από τη δολοφονία του Έντμοντ Πάπα και κατ’ επέκταση τους πυροβολισμούς του Αντρέα Καλέμι φέρεται να βρίσκεται ένα «κουβάρι» υποθέσεων, στο οποίο εμπλέκεται η αλβανική μαφία και στο επίκεντρο βρίσκεται το εμπόριο ναρκωτικών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας, Top Channel. Η δολοφονία του Πάπα –για την οποία κατηγορείται ο Καλέμι– είχε τον χαρακτήρα αντιποίνων για την εξάρθρωση συμμορίας «αντιπάλου» του, κατά τη διάρκεια του εφετινού καλοκαιριού στα Τίρανα.

Το κύριο στοιχείο που οδηγεί την αστυνομία στη σύνδεση των δύο δολοφονιών είναι το γεγονός ότι ο Πάπα και ο αντίπαλός του συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα, δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του· πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η συνάντηση δε φαίνεται να πήγε καλά και στη συνέχεια, σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό. Ο 49χρονος Πάπα εκτελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022, σε μπαρ στην περιοχή Σελίτα.

Αν και χαμηλών τόνων, θεωρείτο ένας από τους ισχυρότερους εμπόρους που μετέφερε ναρκωτικά από την Τουρκία στην Αλβανία και από εκεί, στη Μεγάλη Βρετανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αντρέα Καλέμι είναι ξάδερφος του Αλεξάντερ Σαντικάι, ενός 27χρονου ο οποίος δολοφονήθηκε την 11η Ιουνίου στα Τίρανα, με βόμβα στο αυτοκίνητό του, από τον Πάπα. Ο Σαντικάι είχε διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του Πάπα δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του. Τα αίτια της δολοφονίας του ήταν ένα χρέος προς τον Πάπα, καθώς είχε αγοράσει περίπου 100 κιλά χασίς χωρίς να του τα έχει πληρώσει, σύμφωνα με τον πατέρα του Σαντικάι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.