Πανηγυρίζουν οι Πακιστανοί: «Good news – Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα»

Αναμένεται μεγάλο κύμα Πακιστανών στην Ελλάδα

Πανηγυρίζουν οι Πακιστανοί: «Good news – Η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα»

Πανηγυρίζουν οι Πακιστανοί για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα στους αλλοδαπούς, και δη στους κατοίκους του Πακιστάν προκειμένου να έρθουν στη χώρα «νόμιμα», θεωρώντας ότι έτσι καταπολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση.

Το έδαφος για την μαζική έλευση Πακιστανών στην Ελλάδα, σαν να μην είχε καθόλου Πακιστανούς αυτή η χώρα, είχε προετοιμάσει ο υπουργός Μετανάστευσης και «Ασύλου» Νότης Μηταράκης κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Πακιστάν τον περασμένο Φεβρουάριο όπου είχε συναντηθεί και με ένα Πακιστανό υπουργό Muhammad Ayub Afridi  με χαρτοφυλάκιο «Πακιστανών Πολιτών στο Εξωτερικό και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού».

Μόνο και μόνο από αυτόν τον τίτλο  φαίνεται ότι το Πακιστάν  έχει κάνει «επάγγελμα» την εξαγωγή Πακιστανών  σε χώρες με ανοικτά σύνορα και εκπεφρασμένη πολιτική αλλοίωσης του κοινωνικού τους  ιστού όπως η Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο Πακιστανός που διαμένει στην Ελλάδα, ένας εκ  των δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων που ζουν εδώ, διαφημίζει την Ελλάδα ως χώρα προορισμού και μόνιμης εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις της ελληνικής πλευράς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μέσα από την επίσκεψη στο Πακιστάν επιθυμεί να πετύχει έναν διττό στόχο.

Αφενός την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας διά της νόμιμης οδού μετανάστευσης και αφετέρου την επιστροφή στη χώρα τους όσων μεταναστών έχουν εισέρθει στην Ελλάδα παράνομα και δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα.

«Προτάσσουμε την εποχική εργασία έως εννέα μήνες κατ’ έτος έναντι της μακροχρόνιας εγκατάστασης» είχε πει ο Νότης Μηταράκης αναφορικά με το θέμα.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ν.Μηταράκης.

Ο Πακιστανός «δημοσιογράφος»  Syed M.Jamil, μαζί με τον Επιτετραμμένο της Πακιστανικής Πρεσβείας Azeem Khan παρέθεσαν –πριν λίγες ημέρες- δείπνο στην υφυπουργό Μετανάστευσης Σ.Βούλτεψη.

Εκεί «προέτρεψαν»  για την μετατροπή του νόμου 4251/2014 από 7 σε 5 έτη.

Ο συγκεκριμένος νόμος (της ΝΔ), νομιμοποιεί τους παράνομους  αλλοδαπούς στα 7 χρόνια παραμονής στη χώρα, με ένα απλό έγγραφο.

Οι Πακιστανοί  ζήτησαν επίσης επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης των αδειών διαμονής. Η Σ.Βούλτεψη ανέφερε οτι νέος νόμος θα ψηφιστεί & δεσμεύτηκε πως τα προβλήματα με τις άδειες διαμονής θα επιλυθούν σύντομα. Συμφώνησαν πως θα συνεχιστούν οι συναντήσεις για την βελτίωση των σχέσεων με την «κοινότητα».

Αυτό που μπορεί να συμπεράνει κάνεις από τα ανωτέρω είναι ότι αναμένεται νέο κύμα Πακιστανών  στη χώρα, που μαστίζεται από  πρωτοφανή υπογεννητικότητα και μείωση του πληθυσμού της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.