ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πάτρα: Άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για βιασμό ανήλικης αλλά… αφέθηκε ελεύθερος

Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί από το 2021, όταν έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του

Πάτρα: Άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για βιασμό ανήλικης αλλά… αφέθηκε ελεύθερος

Την περασμένη Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, αποφάσισε την ενοχή ενός άνδρα για τον βιασμό 7χρονου κοριτσιού.

Ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από χωριό της Ηλείας, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, αλλά η ποινή έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την επανεκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα να αφεθεί προς το παρόν ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί από το 2021, όταν έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του και αρχικά είχε κατηγορηθεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, σωματική βλάβη αδυνάμου και συντρόφου, καθώς επίσης παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε να τον καταδικάσει μόνο για την πράξη του βιασμού ανηλίκου, με την πλευρά του κατηγορουμένου να αμφισβητεί ακόμα και αυτή την καταδίκη, κάνοντας λόγο για εκδικητική συμπεριφορά.

Επικαλείται ότι οι καταγγελίες σε βάρος του έγιναν από την σύντροφό του και μητέρα της 7χρονης για λόγους ζήλιας και εμμονής και παρουσιάζει ως επιχείρημα το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά την καταγγελία σε βάρος του και την προφυλάκισή του, μητέρα και κόρη ανακάλεσαν με ένορκες καταθέσεις τους όσα είχαν καταγγείλει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαστήριο έλαβε σοβαρά υπόψη του γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, με βάση την οποία το παιδί όντως είχε υποστεί βίαιη συμπεριφορά και σεξουαλική κακοποίηση από τον σύντροφο της μητέρας της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.