Πύλος: Έφτασαν 29 νέοι μουσουλμάνοι έποικοι – Ξεκινούν οι διαδικασίες εγκατάστασης στη χώρα

Βρίσκονται σε ασφαλή τοποθεσία

Πύλος: Έφτασαν 29 νέοι  μουσουλμάνοι έποικοι – Ξεκινούν οι διαδικασίες εγκατάστασης στη χώρα

Καλά στην υγεία τους είναι και οι 29 νέοι αλλοδαποί έποικοι  που μεταφέρθηκαν από παραπλέον σκάφος ανοικτά της Πύλου.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 άνδρες, μια γυναίκα και 18 που δήλωσαν  «ανήλικοι», ειδοποίησε  μέσω του αριθμού 112 ότι έπρεπε να μεταφερθούν σε ελληνικό έδαφος, 84 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Ένα παραπλέον πλοίο έπειτα από ενημέρωση περισυνέλεξε τους 29 αλλοδαπούς  εποίκους τους οποίους παρέδωσε στο λιμενικό στην Κορώνη.

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας, διαπιστώθηκε πως μεταξύ των ενηλίκων ανδρών βρίσκονται και δύο δουλέμποροι, ηλικίας 30 και 33 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Και οι δύο τους κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και του άρθρου 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο).

Τα  υπόλοιπα άτομα παρακολουθούνται από ιατρικό προσωπικό και θα μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.