ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ρέθυμνο: Διευθύντρια έκανε μήνυση στους μαθητές για να λήξει η κατάληψη

Οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους κλήθηκαν από την αστυνομία ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε και δικογραφία

Ρέθυμνο: Διευθύντρια έκανε μήνυση στους μαθητές για να λήξει η κατάληψη

Διευθύντρια Γυμνασίου υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής μήνυση σε επτά μαθητές για διατάραξη οικιακής ειρήνης, δηλαδή για παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας, ως ύστατο μέτρο για να λήξει η κατάληψη στο γυμνάσιο που βρίσκεται σε χωριό του Ρεθύμνου, αφού για μία εβδομάδα ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους μαθητές.

Οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους κλήθηκαν από την αστυνομία ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε και δικογραφία, ενώ για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου διώκονται και οι γονείς τους, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη όλη την περασμένη εβδομάδα. Η διευθύντρια και οι καθηγητές ήταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους μαθητές που εμφανίζονταν ως υπεύθυνοι για την κινητοποίηση, προκειμένου να λήξει η κατάληψη και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά.

Οι μαθητές φέρεται να έλεγαν πως θα σταματήσουν την κινητοποίηση και θα ανοίξουν το σχολείο ωστόσο δεν το έκανα. Έτσι η διευθύντρια του σχολείου το πρωί της Παρασκευής (26/1) προχώρησε σε μήνυση σε βάρος επτά παιδιών, που εκείνη την ώρα ήταν στην πόρτα του σχολείου.

Πρόκειται για πέντε παιδιά της τρίτης γυμνασίου, ένα της δευτέρας και ένα της πρώτης. Για το γεγονός ενηΛίγο αργότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών και τους ζητήθηκε να πάνε στο ΑΤ για να καταθέσουν, όπως και έγινε.

Τελικά, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γεγονός ότι οι μαθητές υποβλήθηκαν στην προβλεπόμενη διαδικασία με την λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών, όπως γίνεται σε όλους όσοι είναι εν δυνάμει κατηγορούμενοι, ενόχλησε τους γονείς των παιδιών, καθώς θεώρησαν ότι αντιμετωπίστηκαν με υπερβολικό τρόπο, πράγμα που στιγμάτισε τα παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.