Θεσσαλονίκη: Συμμορίες Ρομά ρημάζουν το Παιδικό Χωριό SOS – «Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα ενώ ήταν παιδιά στο σπίτι»

Πολλές φορές οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν αυτοβούλως ώστε να καταφέρουν να σώσουν την περιουσία τους

Θεσσαλονίκη: Συμμορίες Ρομά ρημάζουν το Παιδικό Χωριό SOS – «Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα ενώ ήταν παιδιά στο σπίτι»

Η εγκληματικότητα φαίνεται να κυριαρχεί στο Παιδικό Χωριό SOS, έξω από το Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τελευταίες καταγγελίες. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται υπό πολιορκία αδίστακτων κλεφτών και διαρρηκτών.

Το «κοινό μυστικό» της δράσης της συμμορίας των Ρομά που «χτυπάει» τον Τριλόφο και το κέντρο του Πλαγιαρίου επικρατεί και σε απομακρυσμένες περιοχές, με την κατάσταση να είναι πλέον «εκτός ελέγχου» σύμφωνα με όσα λένε οι κάτοικοι στο ThessToday.gr. Όπως λένε, πολλές φορές οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν αυτοβούλως ώστε να καταφέρουν να σώσουν την περιουσία τους.

«Η περιοχή μας είναι απομακρυσμένη από το κέντρο του Πλαγιαρίου και αυτό σημαίνει πως σε κάθε καταγγελία που γίνεται για κλοπή ή για ύποπτα οχήματα που κινούνται στο χωριό μας, η Αστυνομία και η Ασφάλεια φτάνουν σε 40-45 λεπτά. Κατά την διάρκεια αυτής της ώρας, οι κλέφτες έχουν προλάβει να μπουν σε ακόμη πέντε σπίτια» εξηγεί κάτοικος του χωριού στο ThessToday.gr. Τις περισσότερες φορές στις καταγγελίες τους, όπως εξηγεί ο ίδιος, λαμβάνουν απαντήσεις από την ΕΛΑΣ πως δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό για να μεταβεί άμεσα στο περιστατικό γιατί είναι πάρα πολύ μακριά.

«Έχει τύχει να πάρουμε το “100” στη Θέρμη, και να μας παραπέμψουν ορθώς στην Άμεση Δράση. Αν απευθυνθώ όμως εκεί, πρόκειται για συμβάντα που γίνονται “εδώ και τώρα”, οπότε δεν έχει νόημα, γιατί δεν θα προλάβουν να έρθουν. Μας λένε πως έχουν όλη την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν αλλά δεν προλαβαίνουν και μας παραπέμπουν στον δήμο, ή μας λένε να καλέσουμε ξανά σε κάποιο άλλο περιστατικό. Πλέον δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, πού ανήκουμε και σε ποιον να απευθυνθούμε για να σωθούμε» αναφέρει άλλος κάτοικος της περιοχής.

«Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα ενώ ήταν και παιδιά στο σπίτι»

Ενδεικτικό της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή Παιδικό Χωριό SOS είναι πως πριν από λίγες ημέρες οι θρασύτατοι κλέφτες επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα μίας κατοικίας, την ώρα που βρισκόνταν η μητέρα με τα παιδιά της μέσα σε αυτό. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος γιατί στο χωριό μας μένουν πολλές οικογένειες και κυκλοφορούν στους δρόμους αρκετά παιδάκια. Οι γονείς αγχώνονται και φοβούνται, και φυσικά δεν μπορούν να τα αφήσουν μόνα τους στο σπίτι. Δρουν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, είναι τραγικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ντόπιοι δηλώνουν στο ThessToday.gr πως οποιαδήποτε μέτρα και να λάβουν πλέον δεν νιώθουν ασφαλείς ενώ ταυτόχρονα ακούνε συνεχώς για περισσότερες διαρρήξεις, αναμένοντας ποιος από αυτούς θα είναι το επόμενο θύμα των επιτήδειων κλεφτών. «Όσο εκείνοι αλωνίζουν στα σπίτια της περιοχής, η αστυνομία ακόμη προσπαθεί να τα εντοπίσει γιατί δεν έχουμε οδούς. Έχουν «χτυπήσει» τα περισσότερα πλέον, και αναρωτιόμαστε αν είναι η σειρά μας. Καθημερινά ακούμε περιστατικά αλλά δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Ο κ. Νίκος Διαλυνάς είναι η τελευταία μας ελπίδα, γιατί δυστυχώς η φωνή ενός απλού πολίτη δεν ακούγεται, ακόμη και αν πρόκειται για ολόκληρα χωριά που κινδυνεύουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.