Βιασμός Γ.Μπίκα: Απαλλαγή για τον 27χρονο κατηγορούμενο αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Τι αναφέρεται στην απαλλακτική πρόταση

Βιασμός Γ.Μπίκα: Απαλλαγή για τον 27χρονο κατηγορούμενο αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τον 27χρονο που η 24χρονη Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς την βίασε μέσα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε κάνει δεκτή την εισήγηση των 60 σελίδων, για τις καταγγελίες περί βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, που έκανε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα.

Ο δικηγόρος του 27χρονου, Δημήτρης Τσάκος, μίλησε στο newsit.gr λέγοντας πως «ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για την εις βάρους του κατηγορία. Η δικαιοσύνη απεφάνθη».

Το σκεπτικό της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως – που έλαβε υπόψη όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας, μεταξύ αυτών καταθέσεις μαρτύρων και επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης – κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα όσα κατέθεσε η εγκαλούσα «αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

«Έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», ανέφερε η εισαγγελική πρόταση.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, εκτός από την απαλλαγή του 27χρονου, επιβάλλουν στην καταγγέλλουσα τα δικαστικά έξοδα, υιοθετώντας και ως προς το σκέλος αυτό την εισαγγελική πρόταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος αντιμετώπιζε το αδίκημα των «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, όπου αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.