ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Ο Σαμουήλ μιλούσε την ίδια γλώσσα με Μ.Αλέξανδρο”!

“Ο Σαμουήλ μιλούσε την ίδια γλώσσα με Μ.Αλέξανδρο”!

Oι ιστορικές μπαρούφες από τα Σκόπια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μόλις μάθαμε ότι ο Βούλγαρος Τσάρος Σαμουήλ, και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Εύγε, πριν τα πουν να μας λένε να παίρνουμε τα ΄χαπια μας! 

Ακολουθεί το μεγαλειώδες δημοσίευμα

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Αλέξανδρος και βασιλιάς Σαμουήλ μιλούσαν την ίδια γλώσσα. Βιβλίο που περιέχει πηγές από Έλληνες και Σλάβους και δημοσιεύθηκε στη Βενετία το έτος 1532, περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Σλάβοι μιλούσαν πάντα τη γλώσσα που μιλιόταν το 1525.

Το βιβλίο αυτό φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» και ο συγγραφέας καθηγητής Vinko Pribojević χρησιμοποιεί πολλά αποσπάσματα από Έλληνες και Λατίνους συγγραφείς, οι  οποίοι ισχυρίζονται ότι οι Σλάβοι ομιλούσαν πάντα τη γλώσσα που μιλιόταν στα 1525, όταν έγραψε το βιβλίο του.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι Σλάβοι που ζούσαν την εποχή  του 16ου αιώνα στη Μακεδονία, μιλούσαν όπως οι πρόγονοί τους κατά τους προηγούμενους αιώνες.

Αντίγραφο αυτού του βιβλίου βρέθηκε  το 1922 από τον ακαδημαϊκό Novak Grga- Новак Грга.

Ο συγγραφέας στην εποχή του ήταν πολύ μορφωμένος άνθρωπος και γνώριζε τη μεγάλη αρχαία ιστορία. Ήταν μάλιστα καλά εξοικειωμένος με την ιστορία της Βαλκανικής Χερσονήσου, την οποία ο ίδιος αποκαλούσε «Μακεδονική Χερσόνησο».

Ο Πριμπόγιεβιτς στο βιβλίο του χρησιμοποιεί πολλά αυθεντικά στοιχεία, τα οποία έλαβε από βιβλιοθήκες, αρχεία και δομινικανά μοναστήρια.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, οι Μακεδόνες δεν μπορεί ποτέ να ήταν Έλληνες, δεν γνώριζαν καν ελληνικά και ομιλούσαν μόνο τη μητρική ‘μακεδονική’ τους γλώσσα, που είναι ή ίδια γλώσσα που μιλούσαν μετά από 1500 χρόνια οι Σλάβοι στην περιοχή της Μακεδονίας, Δαρδανίας, Σερβίας και Κροατίας…

Το έχουν προχωρήσει. Σου λέει έμαθαν όλοι ότι είμαστε Σλάβοι; Κανένα πρόβλημα, οι Σλάβοι ζούσαν εδώ πάντα, απλά δεν το ξέρατε. Ζήτω ο Ντράγκαν που ανακάλυψε…την Αμερική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.