ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κομισιόν: Πολλές χώρες δεν θέλουν τα Σκόπια στην ΕΕ

Κομισιόν: Πολλές χώρες δεν θέλουν τα Σκόπια στην ΕΕ

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ, Βρετανός ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόουιτ, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ότι πρέπει να γίνει σαφές σε όλους πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκφράζουν επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η ΠΓΔΜ ενταξιακές διαπραγματεύσεις, είναι περισσότερες από δύο, υπονοώντας ότι δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο κ. Χόουιτ, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη επίσκεψη του στα Σκόπια, όπου είχε συναντήσεις με πολιτικούς και άλλους παράγοντες, δεν θέλησε να κατονομάσει ποιες είναι οι χώρες που θεωρούν ότι η ΠΓΔΜ δεν εκπληρώνει τα πολιτικά κριτήρια, προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ ανέφερε ξεκάθαρα ότι “για να ξεκινήσει η ΠΓΔΜ ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, είναι απαραίτητο να πεισθούν παραπάνω από δύο χώρες της Ένωσης, οι οποίες εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ”.

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η μοναδική χώρα που αντιτίθεται στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ είναι η Ελλάδα, ενώ διστακτικά έχει αφήσει αιχμές και για τη στάση της Βουλγαρίας, αποφεύγοντας ωστόσο να υψώσει τους τόνους απέναντι στη Σόφια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.