ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιμένει ο Ευ. Βενιζέλος στα όσα είπε χθες για Σκόπια

Επιμένει ο Ευ. Βενιζέλος στα όσα είπε χθες για Σκόπια

Επιμένει στις θέσεις που διατύπωσε εχθές ο Ευ. Βενιζέλος, όπου αφενός κατάργησε το ελληνικό βέτο του 2008 κατά της ένταξης των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ και αφετέρου μίλησε για γεωγραφικό προσδιορισμό και “ελληνική Μακεδονία”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος σε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα είπε χθες στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, για τη στάση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, ως προς την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ατλαντική Συμμαχία, δήλωσε τα εξής:

«Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2008, η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ καλά το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας. Αυτό είχα πει και τότε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. Ο χειρισμός, όμως, της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως η συνολική στάση της Συμμαχίας στο ζήτημα αυτό περιγράφεται ορθά, ακριβώς όπως την περιέγραψα χθες, αλλά και πριν λίγους μήνες στη Βουλή».

«Ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, όταν ομιλεί στη Βουλή, εκφράζει και δεσμεύει διεθνώς τη χώρα, οφείλει συνεπώς να είναι απολύτως ακριβής από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, γιατί μόνο έτσι προστατεύεται και το εθνικό συμφέρον. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι όσοι διαδραματίζουν επίσημο ρόλο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Τα θέματα αυτά -τόσο στην τρέχουσα, όσο και στην ιστορική τους διάσταση- δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική “αξιοποίηση”» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος διαχώρισε την ένταξη Σκοπίων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, από το ζήτημα της ονομασίας του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, καταργώντας έτσι, αυτόματα, το ελληνικό βέτο της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.