ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Κοτζιάς από Κύπρο: “Η στρατηγική μας σημασία και τη δυνατότητα δεν μειώνεται λόγω της οικονομικής αδυναμίας”

Ν.Κοτζιάς από Κύπρο: “Η στρατηγική μας σημασία και τη δυνατότητα δεν μειώνεται λόγω της οικονομικής αδυναμίας”

H οικονομική αδυναμία της Ελλάδας δεν μειώνει καθόλου τη στρατηγική μας σημασία και τη δυνατότητα, ικανότητα να ασκούμε εξωτερική πολιτική τόνισε ο υπουργός Eξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά από συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Προσπαθούμε» τόνισε «να έχουμε ψηλά το επίπεδο της εξωτερικής μας πολιτικής και να επηρεάζουμε το αδύνατο σημείο μας που είναι τα οικονομικά, και όχι το αντίστροφο που θα θέλανε ορισμένοι τρίτοι». 

Ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στα όσα συζήτησε με τον κ. Αναστασιάδη είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη θέληση και τη δυνατότητα και την ικανότητα να παλέψει την προώθηση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού και έχει την πλήρη υποστήριξη μας».

Αναφερόμενος στο διεθνή παράγοντα, είπε ότι «άλλοι υποστηρίζουν αυτή τη διαδικασία, μερικοί βιάζονται παραπάνω από ό,τι χρειάζεται και μερικοί απλώς παρακολουθούν».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι είναι θεμελιώδες ζήτημα η κατάργηση των εγγυήσεων, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «αυτό το επαναλαμβάνω πάντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως ο διεθνής παράγοντας είναι σε θέσει να πείσει την Τουρκία να αλλάξει τη στάση της, είπε ότι «όταν πριν μερικούς μήνες έθεσα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το ζήτημα των εγγυήσεων και επανέφερα το Κυπριακό στο θεμέλιό του που είναι η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων στη μεγαλόνησο, πολλοί με κοίταξαν παράξενα. Σήμερα, θεωρείται ως ένα ζήτημα που πράγματι πρέπει να συζητηθεί, πάρα πολλές διεθνείς δυνάμεις έχουν αποδεχθεί την άποψη που έχουμε και εμείς, και βέβαια πριν από όλα η Κυπριακή Δημοκρατία, και νομίζω αυτό το γεγονός δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη την Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.