ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένταση σε ιεροσπουδαστήριο στην Κομοτηνή: Μαθητές εμπόδισαν τον νόμιμο μουφτή να απευθύνει χαιρετισμό

Ένταση σε ιεροσπουδαστήριο στην Κομοτηνή: Μαθητές εμπόδισαν τον νόμιμο μουφτή να απευθύνει χαιρετισμό

Στην Δυτική Θράκη, το κουδούνι για το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 για το ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγιέ της Κομοτηνής, χτύπησε σε ένα περιβάλλον έντασης και συνοδεία της αστυνομίας

Αιτία για αυτή την ένταση που προκλήθηκε το πρωί ήταν το γεγονός πως ο διορισμένος από το ελληνικό κράτος μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλίλ, θέλησε να μετάσχει στην τελετή έναρξης της χρονιάς παρά το ότι δεν είχε προσκληθεί από την σχολική εφορία του σχολείου.

Οι μαθητές μαζεύτηκαν στην πύλη του σχολείου και δεν επέτρεπαν στον τοποτηρητή της μουφτείας να μπει στην αυλή του σχολείου. Τότε ξαφνικά υπήρξε ένταση και ο τοποτηρητής κάλεσε την αστυνομία μπροστά στο σχολείο. Αστυνομικοί με μηχανές έφτασαν σύντομα και αφού συνομίλησαν για λίγο με τον τοποτηρητή, αποσύρθηκαν και παρατηρούσαν.

Ακολούθως ήρθε επί τόπου η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαίρη Κοσμίδου. Άρχισε να συνομιλεί με τα παιδιά και τους είπε να αποσυρθούν από την πόρτα και να επιτρέψουν στον τοποτηρητή της μουφτείας να εισέλθει στην αυλή. Αν και τους είπε πως αυτό που κάνουν είναι παράνομο, τα παιδιά ήταν αποφασισμένα στην στάση τους και δεν το επέτρεψαν.

Εντέλει η κυρία Κοσμίδου και ο Τζιχάτ Χαλίλ εισήλθαν από μια άλλη πόρτα και τότε την ώρα που θα άρχιζε η τελετή, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με χειροκροτήματα και μετά ήρεμα όλοι μαζί έφυγαν από την αυλή του σχολείου και δεν μετείχαν στην τελετή. Παρέμειναν μόνο 19 μαθητές στην άδεια αυλή που άκουσαν την ομιλία της κυρίας Κοσμίδου και του Τζιχάτ Χαλίλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.