Φιάσκο στον Έβρο: Τους «ξέφυγαν» οι 39 παράνομοι μετανάστες που υποτίθεται ότι «επιτηρούσαν» και μπήκαν στην Ελλάδα

«Σουρωτήρι» τα σύνορα

Φιάσκο στον Έβρο: Τους «ξέφυγαν» οι 39 παράνομοι μετανάστες που υποτίθεται ότι «επιτηρούσαν» και μπήκαν στην Ελλάδα

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν πριν από λίγο 39 παράνομοι μετανάστες που υποτίθεται ότι «επιτηρούσαν στενά» συνοριοφυλακή και Ελληνικός Στρατός!

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ, άμεσα αρχίζει έρευνα «προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα»!

Κάτι από «Ίμια» θυμίζει η υπόθεση, μόνο που εκεί ήταν Τούρκοι κομάντο, εδώ είναι παράνομοι μετανάστες!

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Τρία τινά συμβαίνουν: Είτε η νησίδα ήταν όντως ελληνική και βρήκαν κάποια δικαιολογία τώρα για να τους πάρουν, είτε οι αρχές -ΕΛΑΣ και Στρατός- «κοιμούνται όρθιοι» και επέτρεψαν σε δεκάδες παράνομους μετανάστες να μετακινηθούν από την «τουρκική νησίδα» στην ελληνική… είτε συμφώνησαν με την Τουρκία να τους παραλάβουν!

Οι παράνομοι αλλοδαποί περισυλλέγονται αυτές τις ώρες από τις ελληνικές αρχές έχοντας ζητήσει πολιτική άσυλο και βέβαια θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Ή τους άφησαν να μπουν στην Ελλάδα, είτε δεν τους αντιλήφθηκαν καν είτε όντως ήταν ελληνική η νησίδα που είχαν καταφύγει και το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. εψεύδετο «χαρίζοντας» ελληνική έδαφος στη Τουρκία!

Το ζήτημα είναι ότι οι ΜΚΟ ανέφεραν ότι η νησίδα είναι ελληνική ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι είναι τουρκική!

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα καθώς οι οργανώσεις ισχυρίζονται πως ανήκει στην Ελλάδα αυτή η νησίδα και καλούν τις ελληνικές Αρχές να κάνουν διάσωση, ωστόσο επισήμως η Ελλάδα λέει πως πρόκειται για τουρκικό έδαφος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας. 

Τώρα για το φιάσκο των συνόρων-σουρωτήρι ποιος θα απολογηθεί πρώτος;
 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.