ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

FSB: «Δεν έδωσε εγγυήσεις ασφαλείας για την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο»

O Μπάιντεν πραγματοποίησε χθες Δευτέρα μια υψηλής σημασίας, ξαφνική επίσκεψη στο Κίεβο

FSB: «Δεν έδωσε εγγυήσεις ασφαλείας για την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο»

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι δεν έδωσε εγγυήσεις ασφαλείας για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αφού η Ουάσινγκτον ενημέρωσε εκ των προτέρων τη Μόσχα ότι θα επισκεφθεί το Κίεβο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν την Ρωσία για την επίσκεψη του Μπάιντεν στο Κίεβο μέσω διπλωματικού διαύλου. Δεν δώσαμε εγγυήσεις για την ασφάλεια του» φέρεται να δήλωσε ο διευθυντής της FSB Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS.

O Μπάιντεν πραγματοποίησε χθες Δευτέρα μια υψηλής σημασίας, ξαφνική επίσκεψη στο Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αναζητά περισσότερα όπλα καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται για μια εαρινή επίθεση εναντίον των Ρώσων.

Όπως ενημέρωσε η Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος είχε φροντίσει να επικοινωνήσει με το Κρεμλίνο ώστε να αποκλειστούν «πιθανοί λανθασμένοι υπολογισμοί» από την πλευρά της Μόσχας, οι οποίοι θα οδηγούσαν σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων.

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο πηγή αρκέστηκε να επισημάνει πως «βασικές επικοινωνίες πραγματοποιήθηκαν με τη ρωσική πλευρά για να διασφαλιστεί η εξάλειψη των καταστάσεων σύγκρουσης» λίγο πριν από την επίσκεψη του Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένας λανθασμένος υπολογισμός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση σύγκρουση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.