ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

FSB και ρωσικό ΥΠΑΜ προς μαχητές Wagner: «Μην υπακούσετε στις διαταγές του Γ.Πριγκόζιν, σας εξαπάτησε – Να τον συλλάβετε»

Ζήτησε οι άνδρες της Wagner να τον συλλάβουν

FSB και ρωσικό ΥΠΑΜ προς μαχητές Wagner: «Μην υπακούσετε στις διαταγές του Γ.Πριγκόζιν, σας εξαπάτησε –  Να τον συλλάβετε»

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησε χθες Παρασκευή τον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ότι υποκινεί εμφύλιο πόλεμο καλώντας σε εξέγερση εναντίον του γενικού επιτελείου και κάλεσε τους άνδρες του να τον παρακούσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Πριγκόζιν είναι στην πραγματικότητα κάλεσμα για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο έδαφος της Ρωσίας.

Καλούμε τους μαχητές του ομίλου Βάγκνερ να μη διαπράξουν αυτό το ανεπανόρθωτο λάθος, να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειές τους εναντίον του ρωσικού λαού, να μην εφαρμόσουν τις εγκληματικές και προδοτικές διαταγές του Πριγκόζιν και να λάβουν μέτρα για να συλληφθεί», ανέφερε η FSB, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ρωσικό ΥΠΑΜ που εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί τους «εξαπατημένους» από τον Πριγκόζιν μαχητές της Wagner να επιδείξουν σύνεση και να ζητήσουν τη συνδρομή της ρωσικής κυβέρνησης που θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Η ατμόσφαιρα σε Μόσχα και Ροστόφ μυρίζει μπαρούτι με τον μισθοφορικό στρατό του πολέμαρχου Γεβγκένι Πριγκόζιν να έχει βγει στους δρόμους και να απειλεί ανοιχτά το καθεστώς Πούτιν. Την ίδια στιγμή, η ρωσική κυβέρνηση παίρνει άμεσα μέτρα. Κηρύσσει αντιτρομοκρατικό καθεστώς, κλείνει δρόμους προς τη Μόσχα, ενώ έχουν αναβληθεί όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά και στο Ροστόφ.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καλεί τους μισθοφόρους του Πριγκόζιν να μην υποκύψουν στην «εγκληματική περιπέτεια» του αρχηγού τους, και να αποταθούν στις ρωσικές Αρχές οι οποίες εγγυόνται την ασφάλειά τους.

«Κάνουμε έκκληση στους μαχητές των τμημάτων της Wagner PMC. Ξεγελαστήκατε από την εγκληματική περιπέτεια του Πριγκόζιν και στη συμμετοχή σε μια ένοπλη εξέγερση. Πολλοί από τους συντρόφους σας από διάφορα αποσπάσματα έχουν ήδη συνειδητοποιήσει το λάθος τους ζητώντας βοήθεια για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν με ασφάλεια στα μόνιμα σημεία καταγωγής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε όλους τους μαχητές και διοικητές που υπέβαλαν αίτηση έχει ήδη παρασχεθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια. «Σας ζητάμε να επιδείξετε σύνεση και να έρθετε σε επαφή με εκπροσώπους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου το συντομότερο δυνατό. Εγγυόμαστε την ασφάλεια όλων», τονίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.