ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύσκεψη υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ για μεταναστευτικό – Στρατηγός Κ.Φλώρος: «Το ΝΑΤΟ να έρθει και στα Δωδεκάνησα»

Σύσκεψη υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ για μεταναστευτικό – Στρατηγός Κ.Φλώρος: «Το ΝΑΤΟ να έρθει και στα Δωδεκάνησα»

Ευρεία σύσκεψη των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τη συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) και Ανώτατους Αξιωματικούς των ΕΔ και του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη σύσκεψη, αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. για την επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Τις ευχαριστίες τις Ελλάδος προς τις χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ, που επιχειρεί στο Αιγαίο, για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, ιδιαιτέρως μάλιστα στη Γερμανία, προτρέποντας μάλιστα τους αρμόδιους να «κατέβει» αυτή η δύναμη και στο νότιο τομέα επιχειρήσεων, δηλαδή αυτό των Δωδεκανήσων, εξέφρασε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του, μέσω τηλεδιασκέψεως, στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ).

Συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ, στη διάρκεια της προαναφερθείσας Συνόδου συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

– Οι εξελίξεις στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

– Η συνεργασία της Συμμαχίας με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής (Middle East North Africa/MENA)

– Η επιχειρησιακή σχεδίαση της Συμμαχίας

– Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Συμφώνως με τις ίδιες πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός στην τοποθέτηση του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τους ομολόγους του για τις απώλειες που σημειώθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών τους, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον Καναδό και στον Κροάτη ομόλογούς του για τα πρόσφατα ατυχήματα που έπληξαν τις ΕΔ τους.

Παρεμβαίνοντας επί της ουσίας της ατζέντας της συνόδου, ο Στρατηγός Φλώρος ανέδειξε την προσφορά της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ με την ανάληψη της Διοικήσεως του εφεδρικού Τάγματος της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, την αστυνόμευση του Εναερίου Χώρου της Αλβανίας, της πΓΔΜ και του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο του Air Policing, καθώς και την έκτακτη κάλυψη του επιχειρησιακού κενού στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Αντιναρκικού πολέμου του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2/SNMCMG 2), με τη διάθεση ενός επιπλέον ναρκοθηρευτικού πλοίου του Ελληνικού Στόλου.

Αναφερόμενος στο θέμα του τμήματος της Μόνιμης Ναυτικής Δυνάμεως του ΝΑΤΟ (SNMG-2) που επιχειρεί στο Αιγαίο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, ο Στρατηγός Φλώρος επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της δράσεως της Συμμαχίας στο Αιγαίο, με την επιχείρηση “Aegean Activity”, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα προσφέροντα δυνάμεις κράτη – μέλη της Συμμαχίας, ιδιαιτέρως μάλιστα στη Γερμανία, προτρέποντας μάλιστα τους ομολόγους του για μεγαλύτερη συνεισφορά στη δύναμη αυτή, και – συμφώνως με πληροφορίες μας – καλώντας του να επιχειρήσει η δύναμη αυτή και νοτιότερα, στην περιοχή των Δωδεκανήσων, κάτι βεβαίως που συναντά τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να το θέτουμε επισήμως και να το ζητάμε.

Τέλος, αναφορικώς με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε «την επιτυχία με την οποία η Ελλάδα, λαμβάνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα την αντιμετώπισε, περιορίζοντας τις συνέπειες στον πληθυσμό στο ελάχιστο δυνατό, με τη συμβολή στην εθνική προσπάθεια και των Ελληνικών ΕΔ, οι οποίες επίσης κατέγραψαν εντυπωσιακά μικρούς αριθμούς κρουσμάτων σε σχέση με τη δύναμη τους, αλλά και την συνδρομή τους στην κοινή αντιμετώπιση της κρίσεως COVID-19, στο πλαίσιο της Συμμαχίας» συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.