ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«ΑΕΤΟΣ 2020»: Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας-Κύπρου σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης (βίντεο)

«ΑΕΤΟΣ 2020»: Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας-Κύπρου σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης (βίντεο)

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 έγινε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης η διακλαδική άσκηση Έρευνας-Διάσωσης αεροναυτικού ατυχήματος «ΑΕΤΟΣ», με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, στην άσκηση, που διεξήχθη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού από το ΓΕΑ, πήραν μέρος ένα ελικόπτερο, μία πυραυλάκατος, μέσα του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ, προσωπικό Ειδικών Δυνάμεων καθώς και προσωπικό και 1 ελικόπτερο από την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αξιολογήθηκε η ετοιμότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) εντός της περιοχής ευθύνης της χώρας μας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του International Civil Aviation Organization (ICAO), του International Maritime Organization (IMO), την εθνική νομοθεσία και τις οικείες διαταγές των ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, αξιολογήθηκε η συνεργασία των κέντρων συντονισμού Ε-Δ (ΚΣΕΔ) Ελλάδας – Κύπρου, ο συντονισμός των ενεργειών Ε-Δ και η προώθηση της ασφάλειας των πτήσεων μεταξύ των ασκούμενων, σύμφωνα με τις διατάξεις της Διεθνούς Σύμβασης Πολιτικής Αεροπορίας και τις Διαδικασίες του International Aeronautical and Maritime Search and Rescue (IAMSAR) manual.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η από κοινού συμμετοχή μέσων Ε-Δ της Κυπριακής και της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τέτοιου είδους ασκήσεις, εντάσσεσαι στο πλαίσιο κοινών δράσεων για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Ε-Δ, με βάση την υφιστάμενη Διακρατική Συμφωνία Ε-Δ και αποδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ετοιμότητα ανάληψης οποιασδήποτε αποστολής Ε-Δ εντός των περιοχών ευθύνης των δύο χωρών, οι οποίες ταυτίζονται με τα FIR Λευκωσίας και Αθηνών, αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.