ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επιβεβαίωση του www.defencenet.gr για KORNET-E & BMP-3HEL, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Επιβεβαίωση του www.defencenet.gr για  KORNET-E & BMP-3HEL, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Επιβεβαίωσε πλήρως σήμερα το www.defencenet.gr ο Αρχηγός ΓΕΕΘA, στρατηγός, Δημήτριος Γράψας, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε χθες κυριολεκτικά «από το πουθενά» για τις δήθεν «διαμαρτυρίες του ΓΕΕΘΑ» προς την Ρωσία για την πώληση των Kornet-E και «επανεξέταση» της προμήθειας των BMP-3HEL.

Επιβεβαίωσε πλήρως σήμερα το χθεσινό δημοσίευμα του www.defencenet.gr ο Αρχηγός ΓΕΕΘA, στρατηγός, Δημήτριος Γράψας, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε χθες κυριολεκτικά «από το πουθενά» για τις δήθεν «διαμαρτυρίες του ΓΕΕΘΑ» προς την Ρωσία για την πώληση των Kornet-E και «επανεξέταση» της προμήθειας των BMP-3HEL.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχο Giampaolo Di Paola, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, απαντώντας στο ερώτημα «Αν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τόνισε: «Και εγώ από τις εφημερίδες διάβασα για το θέμα αυτό. Ειλικρινά το αγνοώ. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα στη Ρωσία από την πλευρά μας για να ματαιώσει την πώληση των KORNET-E και ούτε μπορούσε να τεθεί τέτοιο ζήτημα για τέτοιου είδους συστήματα. Και φυσικά δεν υφίσταται θέμα και για το BMP-3HEL. Πως μπορούμε να πούμε σε ένα κράτος να μην πουλήσει ένα οπλικό σύστημα αυτού του επιπέδου σε μία χώρα που δεν είναι της αρεσκείας μας. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να διευκρινίσει τι εννοεί με την φράση «Τέτοιου είδους συστήματα» άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία για μη πώληση στην Τουρκία από την Ρωσία, συστημάτων κρίσιμης στρατηγικής σημασίας, όπως είναι τα αντιαεροπορικά συστήματα κλπ.

Αποκλειστικές πληροφορίες του www.defencenet.gr, αναφέρουν ότι πράγματι η Τουρκία έκανε κρούση στην Ρωσία για πώληση συστημάτων S-300PMU-1 και Tor-M1, αλλά συνάντησε την κάθετη άρνηση της Ρωσίας και κατ’ αυτό τον τρόπο κατέφυγε στην Ουκρανία και την Λευκορωσία, η οποία όμως Λευκορωσία δεν έχει δώσει ακόμα την απάντησή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.