ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευρεία άσκηση αξιολόγησης του συστήματος MIM-23 Hawk

Ευρεία άσκηση αξιολόγησης του συστήματος MIM-23 Hawk

Την  πρώτη άσκηση αξιολόγησης του συστήματος
MIM-23 Hawk σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την αναβάθμισή του στο επίπεδο
PHASE III πραγματοποιείται αυτό το διάστημα από την Πολεμική Αεροπορία.

Την  πρώτη άσκηση αξιολόγησης του συστήματος MIM-23 Hawk σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την αναβάθμισή του στο επίπεδο PHASE III πραγματοποιείται αυτό το διάστημα από την Πολεμική Αεροπορία.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης αυτής, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά υπερπτήσεων μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ πάνω από κατοικημένες περιοχές, σε χαμηλά ύψη και με ποικιλία «δύσκολων» σεναρίων προκειμένου να δοκιμαστούν τα συστήματα αεράμυνας και κυρίως οι πυροβολαρχίες Hawk που εδρεύουν στην Πάρνηθα, όσον αφορά την ικανότητα αποκάλυψης στόχων του ραντάρ ΑΝ/MPQ-61.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5, αύριο Τετάρτη δηλαδή. Σημειώνεται ότι οι πτήσεις όλων των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και της Αεροπορίας Στρατού που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα πραγματοποιηθούν μετά το τελευταίο φως.

Το γεγονός αυτό καθιστά την συγκεκριμένη άσκηση ιδιαίτερα απαιτητική για τα πληρώματα των πυροβολαρχιών Hawk, αλλά και τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών που θα πρέπει να πιέσουν τα αεροσκάφη τους στα όρια προσομοιώνοντας εχθρικά εισερχόμενα αεροσκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον λόγο ότι θα υπάρξουν υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές προκειμένου για την προσομοίωση προσβολής στόχων σε αστικό περιβάλλον, βρίσκεται σε επιφυλακή και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα με τις καθιερωμένες πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αναβάθμισης του συγκεκριμένου συστήματος ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο δε σχεδιασμός της αναβάθμισης δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ενδελεχής, καθώς ενώ αναβαθμίστηκαν οιι φορείς και το ραντάρ του συστήματος, δεν υπήρξε πρόνοια για προμήθεια νέων σύγχρονων βλημάτων με αποτέλεσμα το 2010 που λήγει το υφιστάμενο απόθεμα βλημάτων, το σύστημα να μείνει ουσιαστικά άοπλο…

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης, προστέθηκε το υποσύστημα LASHE (Low-Altitude Simutaneous Hawk Engagement) το οποίο επιτρέπει στην πυροβολαρχία να εμπλέκει πολλαπλούς στόχους σε χαμηλά υψόμετρα, με μέγιστο αριθμό ταυτόχρονα εμπλεκόμενων στόχων τους δώδεκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόδοση ακριβώς αυτού του υποσυστήματος θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο κατά την διάρκεια της άσκησης…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.